Тегелтија: Нема повећања цијена

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је да до данас у ниједном трговинском ланцу у Српској није примијећено повећање цијена животних намирница. Након састанка у Бањалуци са представницима трговинских ланаца у Републици Српској, Тегелтија је на конференцији за новинаре апеловао на грађане да пријаве уколико имају сазнања о повећању цијена у било којем трговинском […]

недеља, мај 18, 2014 / 19:11

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је да до данас у ниједном трговинском ланцу у Српској није примијећено повећање цијена животних намирница.

Након састанка у Бањалуци са представницима трговинских ланаца у Републици Српској, Тегелтија је на конференцији за новинаре апеловао на грађане да пријаве уколико имају сазнања о повећању цијена у било којем трговинском ланцу или трговинама, истичући да ће такве појаве одмах бити санкционисане.

„Уколико има таквих појава потребно је да нам грађани доставе фискални рачун на провјеру“, истакао је Тегелтија.

Тегелтија је рекао да су у Владу Републике Српске долазиле информације о драматичном повећавању цијена, нарочито воде, али да су такве информације одмах прослијеђиване тржној инспекцији која није утврдила такве појаве.

Он је навео да у трговинским ланцима грађани прикупљају хуманитарну помоћ, истичући да је добро да грађани донирају оно што је вишак код њихових кућа, али да је најбоље да за донацију купују гумене чизме, чарапе и доњи веш.

„Потребно је млијеко у праху и пелене за бебе, конзервирана храна, као и средства за чишћење просторија“, истакао је Тегелтија.

Директор „Меркатора БЛ“ Дамјан Давидовић рекао је новинарима да је овај тржни центар донирао више од 2,5 тоне прехрамбених намирница у Бањалуци, Лакташима, Котор-Варошу, Брчком и Приједору.

Давидовић је рекао да је „Меркатор“ организовао прикупљање помоћи за угрожена подручја у свим пословним центрима.

Састанку су присуствовали министар трговине и туризма Маида Ибришагић-Хрстић, те представници Републичке управе за инспекцијске послове и Привредне коморе Републике Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *