Талибани напали базу НАТО, 12 мртвих

У више самоубилачких бомбашких напада талибанских побуњеника и двочасовној борби с америчким и авганистанским снагама испред базе НАТО код града Џалалабада, на истоку Авганистана, убијено је 12 људи и рањено неколико коалиционих војника, јавио је Ројтерс. Локални полицијски званичници рекли су да је 12 тијела у авганистанским полицијским и војним униформама пронађено око улаза у […]

недеља, децембар 2, 2012 / 10:43

У више самоубилачких бомбашких напада талибанских побуњеника и двочасовној борби с америчким и авганистанским снагама испред базе НАТО код града Џалалабада, на истоку Авганистана, убијено је 12 људи и рањено неколико коалиционих војника, јавио је Ројтерс.

Локални полицијски званичници рекли су да је 12 тијела у авганистанским полицијским и војним униформама пронађено око улаза у ваздухопловну базу, али за сада није јасно да ли су жртве заправо талибани који често изводе самоубилачке нападе у униформама авганистанских снага безбједности.

„Било је више напада бомбаша самоубица”, потврдио је мајор Мартин Крајтон, портпарол међународних снага ИСАФ предвођених НАТО савезом.

Он је казао да је погинуо један припадник авганистанских снага безбједности и да је рањено више војника НАТО.

Талибански портпарол Забихула Муџахид потврдио је да је више талибана „јутрос напало америчку базу у Џалалабаду и нанијета је велика штета непријатељу”. Портпарол локалног начелника полиције Хазрат Хусеин Машрекивал рекао је да су била најмање четворица нападача у два возила.

Према његовим ријечима, прво возило је експлодирало на капији базе, а чувари су пуцали на друго возило, које је такође дигнуто у ваздух, пренио је АП.

И авганистанске власти и портпароли НАТО рекли су да нападачи нису успјели да уђу у базу.

За сада нема података о евентуалним цивилним жртвама, рекао је Машрекивал.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *