Taдић: У БиХ није све ружичасто

БРИСЕЛ – Предсједник Србије Борис Тадић оцијенио је да би политички процес у Федерацији БиХ /ФБиХ/, гдје се власт формира без учешћа важних представника хрватског народа и хрватских странака, могао да произведе „неке нове тензије“, и запитао се каква би могла да буде реакција хрватског националног корпуса. Он је нагласио да ситуација у БиХ није […]

недеља, март 27, 2011 / 09:51

БРИСЕЛ – Предсједник Србије Борис Тадић оцијенио је да би политички процес у Федерацији БиХ /ФБиХ/, гдје се власт формира без учешћа важних представника хрватског народа и хрватских странака, могао да произведе „неке нове тензије“, и запитао се каква би могла да буде реакција хрватског националног корпуса.

Он је нагласио да ситуација у БиХ није једноставна и, како је рекао, не треба је бојити љепшим бојама, јавља дописник Срне из Брисела.

"Само легитимни представници политичких странака, народа и ентитета морају да нађу договор, а околне земље, Србија и Хрватска, треба да привате њихов договор. Нама је прихватљиво све што је у складу са Уставом БиХ и Дејтонским споразумом", рекао је Тадић синоћ новинарима на маргинама Бриселског форума.

Према његовом мишљењу, Србија најбоље може да помогне сусједима не мијешајући се у унутрашње ствари других држава, да води политику која обезбеђује мир и не води порасту политичких тензија, али и да отворено говори о легитимним интересима свог народа у БиХ и другим земљама гдје они живе, као и да уважава легитимне интерсе других који живе у Србији.

Предсједник Србије је нагласио да Београд жели да се "у БиХ све промјене десе у складу са интересима два ентитета и три народа", јер "било какво наметнуто рјешење није одрживо и није продуктивно".

"У сваком тренутку сам спреман да одем у БиХ, гдје бих могао да разговарам са свима, а не само са српским странкама, али да то ни једног тренутка нема призвук мешања у унутрашње ствари, јер не желим да на Србију ни једног тренутка падне хипотека да је учинила нешто лоше", рекао је Тадић.

Он је нагласио да Србија има довољно својих проблема, тако да он не жели да преузима "вишак одговорности".

 

 0 КОМЕНТАРА

  1. Зар и ти мутави Бруте? Код тебе је хаос у држави, масе незапослених, не смијеш да се појавиш пред народом, кријеш се по бриселу, а ти би да ријешаваш нечије проблеме? Иди на Косово, мутави коњу и онако си мумљо себи у браду пред Путином о Косову, „дијалогу са Приштином“, овом, оном, док се ниси згадио самом Путину, па те прекинуо и исправио нагласивши „дио територије Србије“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *