Тадић: Ђилас је оспорио мој ауторитет

Предсједник Демократске странке Борис Тадић изјавио је, уочи сједнице Главног одбора ове странке, како сматра да као лидер демократа треба да добије нови легитимитет.  Тадић је рекао да је функционер ДС-а Драган Ђилас оспорио његов ауторитет на мјесту предсједника странке и поручио да он није одустао од борбе у политици. Он је за за београдски […]

субота, септембар 8, 2012 / 09:36

Предсједник Демократске странке Борис Тадић изјавио је, уочи сједнице Главног одбора ове странке, како сматра да као лидер демократа треба да добије нови легитимитет.

 Тадић је рекао да је функционер ДС-а Драган Ђилас оспорио његов ауторитет на мјесту предсједника странке и поручио да он није одустао од борбе у политици.

Он је за за београдски дневник "Данас" истакао је да жели ДС са "јасним програмом, идеологијом и системом вриједности, а не пословни клуб који би обесмислио ову странку".

"На овој седници Главног одбора, поштујући Статут странке, рећи ћу све што имам. Драган Ђилас је у претходном периоду оспорио мој ауторитет на месту председника ДС. То је урадио у јавности и ван органа странке, што је по мом мишљењу кршење Статута", рекао је Тадић.

Тадић каже да је претходних седмица ћутао, јер није хтио да учествује у медијској кампањи која се, како је навео, водила у таблоидној штампи и блатила углед ДС.

Он је оцијенио да иза те кампање стоје елементи крупног капитала и неки дијелови ДС-а.

Лидер ДС-а рекао је да има разумијевања за "Ђиласове нарасле амбиције" и да мисли да предсједник ДС-а може да буде један од тројице – Ђилас, Бојан Пајтић или он сам.

Сједница Главног одбора ДС-а биће одржана данас у Центру "Сава" у Бегораду, а уже Предсједништво ДС-а одлучило је да ће послије уводног излагања предсједника странке Бориса Тадића, сједница бити затворена за јавност.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *