Тачи: Са Србијом разговарамо само као двије независне државе

Косовски премијер Хашим Тачи изјавио је да представници Косова у политичком дијалогу са Србијом неће разговарати о унутрашњем уређењу Косова већ „о нормализацији односа двије независне и суверене државе”.  Дневник „Епока е ре” у данашњем издању преноси да је Тачи рекао да је Косово такве сусрете имало и с другим сусједним земљама. Он је навео […]

уторак, август 14, 2012 / 12:46

Косовски премијер Хашим Тачи изјавио је да представници Косова у политичком дијалогу са Србијом неће разговарати о унутрашњем уређењу Косова већ „о нормализацији односа двије независне и суверене државе”.

 Дневник „Епока е ре” у данашњем издању преноси да је Тачи рекао да је Косово такве сусрете имало и с другим сусједним земљама.

Он је навео да нормализације односа са Србијом неће бити без сусрета на високом политичком нивоу.

„Дијалога с Београдом неће бити. Биће само сусрета на високом нивоу да би се разговарало о нормализацији односа између двије државе. Нормализација односа се не може догодити без сусрета на високом нивоу”, казао је Тачи.

Одбијајући да се на овим сусретима разговара и о другачијем третману Срба са сјевера у односу на оне са југа Косова, Тачи је рекао да је свеобухватни план (Мартија) Ахтисарија „најбоље могуће рјешење.

Не наводећи могуће вријеме састанка на високом нивоу, Тачи је рекао да ће се ти састанци одржати под руководством Европске уније и надзирањем и подршком САД.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *