Табаковић: Испитаћемо ко није доставио извјештај о пословању Агробанке полицији

Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић рекла је да ће испитати да ли је централна банка, док је на њеном челу био Дејан Шошкић, одбијала да полицији достави извјештај о пословању „Агробанке“, чији су челници осумњичени за незаконито давање кредита.  Табаковићева за "Прес" рекла да ће већ данас провјерити да ли је захтјев криминалистичке полиције […]

понедељак, август 13, 2012 / 09:27

Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић рекла је да ће испитати да ли је централна банка, док је на њеном челу био Дејан Шошкић, одбијала да полицији достави извјештај о пословању „Агробанке“, чији су челници осумњичени за незаконито давање кредита.

 Табаковићева за "Прес" рекла да ће већ данас провјерити да ли је захтјев криминалистичке полиције достављен НБС и додала да ће надлежни органи утврдити да ли је било пропуста у централној банци.

"Сви трпимо штету, а ко је имао корист – сазнаћемо. Важно је да се не деси ‘недостатак доказа’ и да не пресуђујемо пре институција којима је то посао", рекла је Табаковићева.

"Прес" данас пише да је НБС прије годину дана двије недјеље игнорисала захтјев да полицији достави извјештај о ванредној контроли пословања "Агробанке", када је на челу централне банке био Дејан Шошкић.

Позивајући се на саговорника из МУП-а Србије, лист наводи да је на захтјев полиције централној банци од 23. септембра 2011. године да им достави извјештај о контроли у "Агробанци" стигао одговор телефоном да не могу то да ураде, јер је ријеч о службеној тајни.

Према сазњанима листа, сумња да постоје проблеми у пословању "Агробанке" појавили су се након опсежне полицијске истраге рада некадашње "Металс банке", која је изгубила дозволу за рад када је полиција открила да су кредити те банке "освјежавани" кредитима "Агробанке".

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је 10. августа истрагу против предсједника Извршног одбора "Агробанке" Душана Антонића и још деветорице осумњичених да су оштетили ту банку незаконитим одобравањем кредита.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *