Свој својега никад пуштат неће: Лигаши и Мађари остају уз Пајтића

Напредњаци ипак неће преузети власт у Војводини, пошто су се ЛСВ, СВМ и НДС договорили о реконструкцији покрајинске владе предвођене ДС, пише Данас. Лига социјалдемократа Војводине, Савез војвођанских Мађара и Нова демократска странка објавиће почетком следеће недеље, након састанака странке Ненада Чанка са лидерима СВМ-а и НДС-а, Иштваном Пастором и Борисом Тадићем, да су се […]

петак, јун 27, 2014 / 09:22

Напредњаци ипак неће преузети власт у Војводини, пошто су се ЛСВ, СВМ и НДС договорили о реконструкцији покрајинске владе предвођене ДС, пише Данас.

Лига социјалдемократа Војводине, Савез војвођанских Мађара и Нова демократска странка објавиће почетком следеће недеље, након састанака странке Ненада Чанка са лидерима СВМ-а и НДС-а, Иштваном Пастором и Борисом Тадићем, да су се договорили о реконструкцији војвођанске власти у оквирима актуелне већине, коју предводи Демократска странка, сазнаје Данас.

С друге стране, како за Данас најављују СНС-а и СПС-а, слиједи низ акција којима ће опозиција изразити незадовољство оваквом одлуком ЛСВ-а, СВМ-а и НДС-а, а једна од њих је одржавање протестних скупова, али и одустајање од улоге конструктивне опозиције у Скупштини Војводине.

То значи да су Чанкови лигаши коначно превагнули на страну ДС и покрајинског премијера Бојана Пајтића, упркос најавама да би могли да дају подршку СНС-у за преузимање власти у Војводини.

Предсједник СВМ Иштван Пастор за више пута је изјавио да практично све зависи од ЛСВ, јер његова странка нема намјеру да буде иницијатор скидања ДС са власти и устоличењу напредњака, односно да би то учинила само ако би ЛСВ одлучила да напусти владајућу већину.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *