Свијет у 2012: Скок из свемира, смак, и све у Гангам стилу

Избори, олује, скок са ивице свемира, ратови, сукоби. И несуђени смак свијета. Све уз звучну позадину из Кореје. Медијски најпраћенији догађај био је скок Феликса Баумгартнера. Иако нисмо видјели неку корист од тога, привукао је велику пажњу медија. На крају се испоставило да није у питању скок из свемира, пошто свемир почиње много изнад тачке […]

понедељак, децембар 31, 2012 / 06:15

Избори, олује, скок са ивице свемира, ратови, сукоби. И несуђени смак свијета. Све уз звучну позадину из Кореје.

Медијски најпраћенији догађај био је скок Феликса Баумгартнера. Иако нисмо видјели неку корист од тога, привукао је велику пажњу медија. На крају се испоставило да није у питању скок из свемира, пошто свемир почиње много изнад тачке скока.

Смак свијета. Није се догодио ни 12. или 21. децембра. Добро смо се зезали на тај рачун.

Саундтрек 2012. године била је пјесма која говори о животу у елитном насељу Сеула. Ништа се не разумије (можда је баш у томе фазон) али плес је заразан. Гангам стајл је прво претекао Џастина Бибера, а онда пребацио милијарду прегледа на Јутјубу.

Олуја Сенди је ударала и по Хаитију, али је изгледало као да се све дешава у Њујорку. Кога нема на ТВ, као и да не постоји.Тако је и на интернету. Најтраженији су појмови који су везани за западни свијет. Остатак свијета има своје сервисе.

За предсједника САД је поново изабран Барак Обама, док је Кина добила новог предсједника Си Ђинпинга. На чело Русије се вратио Владимир Путин. Социјалиста Оланд смијенио је Саркозија на мјесту предсједника Француске.

Хуго Чавез је два пута био на операционом столу. За сада се опоравља. И оптужује Американце за биолошки рат.

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж је побјегао из кућног притвора, склониште нашао у еквадорској амбасади, затражио и добио азил, појавио се и одржао говор са балкона, а потом објавио биографију и најавио оснивањ странке.

 Сви су причали о скандалу Пуси Рајот, који су представљали као напад на слободу говора. О Бредлију Менингу мало ко. Активне су биле и голе демонстраторке голих груди Фемен из Украјине, којих је било готово свуда.

Ратовало се по Сирији, ратовало се по Палестини. Која је унаприједила свој статус у УН. Сукоби у Судану и Уганди су долазили до медија као резултати различито мотивисанох акција на друштвеним мрежама. Иран је спомињан често, али до сукоба није дошло. Тињало је у Либији, демонстрирало у Египту због новог устава који предсједнику даје фараонска овлаштења. Бахреин се спомињао само када је у питање довођено одржавање трке Формуле 1. Пометњу у исламском свијету изазвао је филм Невиност муслимана, за који се на крају није знало да ли је филм, и да ли постоји.

На крају, Европска унија се тресла због Грчке, Италије, Потругала, Ирске. Шта ће бити са евром, питање је које остаје и за 2013. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *