Шведски навијачи се сукобили са дјевојкама из Фемена

Шведски навијачи помијешали су локалне активисткиње за женска права, у навијачкој зони у Кијеву, са стриптизетама. Неспоразум је завршио тешким инцидентом. Из Фемена су саопштили да су повријеђене три њихове водеће активисткиње, и то у сукобима са шведским навијачима, који су у својој зони чекали одигравање утакмице њихове и француске репрезентације. Двије најрадикалније и најистуреније […]

среда, јун 20, 2012 / 13:06

Шведски навијачи помијешали су локалне активисткиње за женска права, у навијачкој зони у Кијеву, са стриптизетама. Неспоразум је завршио тешким инцидентом.

Из Фемена су саопштили да су повријеђене три њихове водеће активисткиње, и то у сукобима са шведским навијачима, који су у својој зони чекали одигравање утакмице њихове и француске репрезентације.

Двије најрадикалније и најистуреније Феменове чланице, атрактивне плавокосе сестре Александра и Ина Шевченко, попеле су се голе до паса на један стол с навијачима. Настало одушевљење замијенио је шок када су Украјинке у стилу фудбалерки почеле напуцавати лименке с пивом које су Швеђани испијали.

"Грубо су скинуте са стола, изгуране изван навијачке сезоне и жестоко претучене", саопштено је из Фемена, украјинског удружења за заштиту женских права, које је фудбал, ФИФА-у и навијаче на Еуру узело на зуб због "храњења сексуалног туризма у Украјини".
На другом мјесту у навијачкој зони на стол се попела 25-годишњица Оксана Сачко, још једна Феменова активисткиња. Скинула је мајицу и започела изазован плес. Навијачи су полудјели када су на њеном голом тијелу примијетили натпис "Фуцк Еуро 2012", након чега ју је један од њих повукао за руку, те је пала на тло. Радници осигурања извели су је изван зоне, након чега ју је с мјеста догађаја удаљила полиција.

"Момцу су, када су видјели дјевојке у топлесу, реаговали позитивно и усмјерили пажњу на њих. Нисам сигуран да су цуре успјеле искомуницирати своју поруку", рекао је један од навијача.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *