Све више доказа да пронађено крила припада несталом авиону

Дио броја на остацима авиона пронађених на острву Реунион у Индијском океану потврђује да је то предмет са авиона типа „Боинг 777“, рекао је данас замјеник малезијског министра за саобраћај Абдул Азиз Каправи. "На основу дијела броја, потврђено је да је то летјелица `Боинг 777`. Ту информацију добио сам од `Малезија ерлајнза", рекао је Каправи […]

петак, јул 31, 2015 / 12:59

Дио броја на остацима авиона пронађених на острву Реунион у Индијском океану потврђује да је то предмет са авиона типа „Боинг 777“, рекао је данас замјеник малезијског министра за саобраћај Абдул Азиз Каправи.

"На основу дијела броја, потврђено је да је то летјелица `Боинг 777`. Ту информацију добио сам од `Малезија ерлајнза", рекао је Каправи француској новинској агенцији Франс прес.

Аустралијске власти, које су учествовале у потрази за несталим авионом "Малезија ерлајнза", раније су саопштиле да су "све више увјерене" да су остаци пронађени на острву дијелови нестале летјелице.

Премијер Малезије Наџиб Разак рекао је раније да је остатак олупине, за који се вјерује да је дио крила, послат у француски град Тулуз на даље испитивање.

Јуче је пронађен и дио путничког кофера недалеко од остатака крила за које се вјерује да је дио авиона компаније "Малезија ерлајнс" који је нестао у марту прошле године на лету "МХ370".

Авион компаније "Малезије ерлајнз", који је у марту 2014. године нестао са радарских екрана са 239 путника и чланова посаде, једини је "Боинг 777" нестао изнад Индијског океана.0 КОМЕНТАРА

  1. Ausralijske vlasti, premijer, svi ministri, pomoćnici, sekretarice, portiri, čak i parlamentarci su danima, mjesecima i godinama u strojevom poretku pretraživale teritoriju kontinenta, a naročito morsku obalu. Trud se isplatio, malezijski premijer je samo jednim blagim pogledom pogledao preostale tri-četiri cifre, od ukupno 72 koliko ima serijski broj na krilu aviona i odmah sa stopostotnom sigurnošću potvrdio da se radi o srušenom avionu. Malo se dvoumio pošto isti dio aviona nedostaje u Ukrajini pa se plaši da ga vjetar nije donio čak do obala prijateljske Australije. Posle konsultacija sa CIA i MI6 ekspertima potvrđeno je van svake razumne sumnje da se radi o tom avionu. Sada porodice stradalih putnika mogu odahnuti „međunarodna zajednica“ je još jednom riješila veliki globalni problem, možda najveći posle terorizma i globalnog „zahlađenja“ planete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *