Све спремно за чувени добојски турнир

Утакмица домаће „Слоге“ и шпанског „Адемар Леона“ отвориће 44. Међународни рукометни ТВ турнир шампиона „Добој 2012“, који ће од 21. до 25. августа бити одржан на Стадиону спортских игара. Енес Суљкановић, предсједник Извршног одбора турнира изјавио је да је затворена финансијска конструкција која износи око 410.000 КМ и да су припреме у завршној Фази,. "Нисмо […]

четвртак, август 16, 2012 / 20:18

Утакмица домаће „Слоге“ и шпанског „Адемар Леона“ отвориће 44. Међународни рукометни ТВ турнир шампиона „Добој 2012“, који ће од 21. до 25. августа бити одржан на Стадиону спортских игара.

Енес Суљкановић, предсједник Извршног одбора турнира изјавио је да је затворена финансијска конструкција која износи око 410.000 КМ и да су припреме у завршној Фази,.

"Нисмо још одлучили ко ће отворити турнир. Покушаћемо да избјегнемо да политика буде уплетена и настојаћемо да неко од спортиста отвори турнир", рекао је Суљкановић.

Пет екипа, биће смјештено у Добоју, најавили су организатори.

Играчи "Адемар Леона", "Чеховских медведа", "Барселоне" и "Пик Сегеда" одсјешће у хотелу "Парк", док ће рукометаши "Динама" боравити у мотелу "Интегра".

У Бањи Врућици, код Теслића боравиће играчи словеначког "Цимоса" и македонског "Вардара".

Титулу освојену прошле године брани "Барселона", а са њом у групи А ће играти и "Чеховски медведи", "Динамо Минск" из Бјелорусије, те актуелни освајач СЕХА лиге "Вардар Про" из Скопља.

Групу Б осим "Слоге" чине "Адемар Леон", словеначки "Цимос", те мађарски "Пик Сегед".

Добојски рукометни ТВ турнир први пут је одржан 1965. године. Није одржаван за вријеме ратних дешавања од 1992. до 1996, да би 2009. године био одржан 41. турнир.

Добојски међународни рукометни ТВ турнир шампиона уврштен је у такмичарски календар Европске рукометне федерације и Свјетске рукометне федерације.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *