Сутра протестна шетња против непотизма

Грађанска иницијатива Парк је наш за сутра најављује протестну шетњу против непотизма. Преносимо саопштење. Сваким даном десетине наших суграђана остају без посла. И док страхујемо за сопственуу и егзистенцију наших најближих, за родбину, кумове и пријатеље функционера владајуће странке отварају се и ‘непостојећа’ радна мјеста. Непотизам је одавно један од заштитних знакова СНСД-а. Млади образовани […]

четвртак, септембар 20, 2012 / 14:46

Грађанска иницијатива Парк је наш за сутра најављује протестну шетњу против непотизма. Преносимо саопштење.

Сваким даном десетине наших суграђана остају без посла. И док страхујемо за сопственуу и егзистенцију наших најближих, за родбину, кумове и пријатеље функционера владајуће странке отварају се и ‘непостојећа’ радна мјеста.

Непотизам је одавно један од заштитних знакова СНСД-а. Млади образовани људи напуштају Бањалуку, јер у сопственом граду немају шансу да се запосле. За њих су сва врата закључана.

Један од кључних разлога је тај што су бројна радна мјеста запосјела дјеца функционера, што на тендерима послове добијају њихови кумови, што родбина има привилегије добијања милионских кредита ИРБ-а.

Дјеца највиших фунционера СНСД-а привилегована су и обављају функције о којима најобразованији млади људи могу само да сањају. Ћерка Милорада Додика, Горица, је шефица кабинета Жељке Цвијановић, министрице за економске односе и регионалну сарадњу РС. Син министра финансија БиХ Николе Шпирића, Александар, је први секретар амбасаде БиХ у Београду. Данило Петровић је савјетник своме пунцу Небојши Радмановићу, члану Предсједништва БиХ. Дејан Мајкић, син заступнице у Парламентарној скупштини БиХ Душанке Мајкић је помоћник директора Пореске управе РС.

Тендере за велике послове и кредите ИРБ-а намјештене за родбину и пријатеље немогуће је набројати!

Зато вас позивамо да у петак, 21. септембра, мирном шетњом изразимо свој бунт против непотизма и корупције у којем су огрезле структуре на власти!

Ми, шетачице и шетачи, желимо да сви имамо једнаке шансе, према нашим способностима и квалификацијама. На том путу годинама нам стоји СНСД који је своју власт осигурао разним кумовским диловима, везама, намјештеним тендерима, непотизмом.

Не подржавамо ни једну политичку партију, али оштро осуђујемо сваку која пропагира коруптивини ситем!

Придружите нам се у петак, код Старог Храста: шетњом против непотизма!

Петак, 21. септембар, 18 часова.

Парк је наш! Град је наш!0 КОМЕНТАРА

  1. Park nije nas. Grad nije nas! RS nije nasa. Mi nismo nasi.Mi nemamo nista jer smo i mi nista. I zivotinje su svjesnije. Probaj psu da OTMES hranu ispred njega pa ces da vidis kako ces proci.Mi smo nasem egzekutoru cutke predali u prljave ruke sve : Zemlju, vazduh, vodu, svoje zivote, zivote nase djece i njihove djece, grobove nasih najmilijih.zato i jesmo niko i nista. Zato i treba da nas nema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *