Сутра парастос у Доњој Градини

Град Бања Лука обезбиједиће бесплатан превоз аутобусима у Доњу Градину, гдје ће у недјељу, 19. априла, бити одржан парастос и помен жртвама усташког геноцида. Помен жртвама усташког геноцида у Доњој Градини, бесплатан превоз из Бањалуке Обезбијеђено је пет аутобуса, а полазак са старе аутобуске станице (у Видовданској улици) планиран је у недјељу, у 8.00 часова. […]

субота, април 18, 2015 / 20:22

Град Бања Лука обезбиједиће бесплатан превоз аутобусима у Доњу Градину, гдје ће у недјељу, 19. априла, бити одржан парастос и помен жртвама усташког геноцида.

Помен жртвама усташког геноцида у Доњој Градини, бесплатан превоз из Бањалуке
Обезбијеђено је пет аутобуса, а полазак са старе аутобуске станице (у Видовданској улици) планиран је у недјељу, у 8.00 часова. Аутобуси ће по завршетку парастоса, у поподневним часовима, вратити путнике на полазну станицу.

Ниаме, у организацији Одбора за обиљежавање страдања жртава усташког геноцида у јасеновачком логору Доња Градина, у недјељу, 19. априла, биће обиљежен „Дан сјећања на жртве усташког злочина – геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доња Градина”. Ове године обиљежава се 70 година од пробоја логораша из комплекса усташких концентрационих логора у Јасеновцу.

Према програму обиљежавања, у недјељу, у 11.15 часова – предвиђено је полагање вијенаца на спомен-подручју Доња Градина. Централни дио манифестације биће одржан у 12.00 часова када ће бити служен парастос и помен жртвама усташког геноцида.

За 13.00 часова најављено је обраћање званичника, а у 13.40 часова- Меморијална академија „Тражим помиловање“.

По позиву Организационог одбора и у сарадњи са Градским одбором СУБНОР-а Бања Лука, Града Бања Лука организовао је бесплатан превоз грађана у Доњу Градину.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *