Шуме РС: Пренесена овлаштења на новог директора

Надзорни одбор /НО/ „Шума Републике Српске“ верификовао је данас одлуке о разрјешењу дужности генералног директора овог предузећа Срђана Љубојевића и преношењу овлаштења на Раденка Лакетића, који је раније био извршни директор „Шума Републике Српске“, изјавила је Срни предсједница НО Биљана Марковић. Марковићева је навела да је данашња ванредна сједница НО одржана због недавног привођења Љубојевића. […]

понедељак, август 20, 2012 / 21:00

Надзорни одбор /НО/ „Шума Републике Српске“ верификовао је данас одлуке о разрјешењу дужности генералног директора овог предузећа Срђана Љубојевића и преношењу овлаштења на Раденка Лакетића, који је раније био извршни директор „Шума Републике Српске“, изјавила је Срни предсједница НО Биљана Марковић. Марковићева је навела да је данашња ванредна сједница НО одржана због недавног привођења Љубојевића.

 Она је подсјетила да је након ванредне сједнице Владе Републике Српске, која је одржана прошле седмице, Надзорни одбор наложено да донесе одговарајуће одлуке о разрјешењу дужности директора и преношењу дужности на надлежност једног од извршног директора "Шума Српске".

Она је истакла да су чланови НО донијели неколико закључака и покренута је иницијатива за анализу тренутног функционисања Јавног предузећа шумарства. "Формирана је комисија и чланови су неки из НО и извршних директора `Шума Републике Српске`. Њихов задатак је да анализирају стање и да, ако анализа покаже да тренутна макроорганизација фирме проузрокује проблеме, предложи измјену макроорганизације предузећа", објаснила је Марковићева.

Она је додала да је донесен и други закључак да се обустави продужење уговора о раду, закључених на одређено вријеме за административне раднике и да се радници који су из организационих цјелина примљени у предузеће по истеку уговора врате у матичне организационе јединице.

НО "Шума Републике Српске" 15. августа на електронској сједници донио је одлуку да Срђана Љубојевића разријеши дужности генералног директора тог предузећа, а да Раденка Лакетића овласти за обављање послова из надлежности директора до именовања вршиоца дужности.

Срђан Љубојевић ухапшен је истог дана у акцији МУП-а "Прољеће". Осумњичен је за примање мита од 10.000 КМ.0 КОМЕНТАРА

  1. Па пошто се ради о јавном предузећу, и директор би требало да буде јавна личност, те да се штогод о њему зна.

    Напишите и објавите господо и биографију дотичног.(не мислим на фронтал)…где је и када рођен, какву је школу завршио, који је то пут којим је дошао до директора шума, које је то резултате остварио у каријери који га препоручују, итд итд.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *