Султан од интернета забранио Јутјуб – јер тамо се лаже

Турска је блокирала приступ Јутјубу у земљи, само дан након што је Административни суд у Анкари укинуо забрану коришћења Твитера. Турски телекомуникациони регулатор БТК објавио је само да је "преузео административне мјере према том сајту у Турској", наводи Ројтерс. Како пише ББЦ, до забране је дошло након што се на популарном сајту за дијељење видео-садржаја […]

петак, март 28, 2014 / 08:29

Турска је блокирала приступ Јутјубу у земљи, само дан након што је Административни суд у Анкари укинуо забрану коришћења Твитера.

Турски телекомуникациони регулатор БТК објавио је само да је "преузео административне мјере према том сајту у Турској", наводи Ројтерс.

Како пише ББЦ, до забране је дошло након што се на популарном сајту за дијељење видео-садржаја појавио снимак разговора турских званичника о Сирији.

Премијер Турске Тајип Ердоган залаже се за укидање друштвених мрежа у Турској и тврди да оне служе за "ширење дезинформација".

Ердоган је данас осудио политичке противнике због тога што су на Јутјубу објавили снимак на којем високи званичници војске и полиције разговарају о војној акцији у Сирији.

"Ријеч је о састанку посвећеном нашој националној безбједности… зато је то кукавички и неморалан акт", казао је Ердоган на једном предизборном скупу, јавио је АФП.

Ердоган, који је суочен са локалним изборима од кључне важности у недељу, истакао је, међутим, да је он мета кампање клеветања на Интернету коју организује један исламски свештеник с циљем да га сруши с власти и подрије Турску.

Ријеч је о контроверзном Фетулаху Гулену, који је некад подржавао Ердогана, а данас се сматра покретачем корупционашких афера које већ мјесецима потресају турско друштво,

Гулен је демантовао оптужбе премијера Ердогана.

Министар иностраних послова Турске Ахмет Давутоглу изјавио је да постављање на Јутјуб снимка разговора водећих званичника, који дискутују о могућим војним операцијама у Сирији, представља објаву рата "турској држави и нацији".

Давутоглу, који је један од учесника разговора у спорном снимку, није прецизирао на кога се односе његове ријечи, преноси Ројтерс.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *