Суљкановић: Котор-Варош има најмању стопу незапослености

Потпредсједник Републике Српске Енес Суљкановић изјавио је да је општина Котор-Варош препознатљива као локална заједница са најмањом стопом незапослености у цијелој БиХ. Суљкановић је рекао новинарима у Котор-Варошу да су бројне стране компаније овдје препознале плодно тло за своје инвестиције, те да ће, отварањем нових погона, позитиван тренд запошљавања бити настављен и у овој години. […]

уторак, март 25, 2014 / 15:12

Потпредсједник Републике Српске Енес Суљкановић изјавио је да је општина Котор-Варош препознатљива као локална заједница са најмањом стопом незапослености у цијелој БиХ.

Суљкановић је рекао новинарима у Котор-Варошу да су бројне стране компаније овдје препознале плодно тло за своје инвестиције, те да ће, отварањем нових погона, позитиван тренд запошљавања бити настављен и у овој години.

Суљкановић каже да је руководство општине Котор-Варош спремно да помогне важне пројекте који су кандидовани у мјесним заједницама у којима живе бошњачки повратници и домицилно становништво.

Према његовим ријечима, неопходно је ријешити проблем телефонских прикључака и интернета у селу Вечићи код Врбањаца, као и санирати водоводну мрежу на подручју града, јер су поједине азбестне цијеви дотрајале и њихова замјена је приоритет у наредном периоду.

Потпредсједник Српске данас је са начелником општине Котор Варош Далибором Вучановићем разговарао и о осталим инфраструктурним проблемима, о отварању нових радних мјеста и могућим пројектима које би подржала међународна заједница.

Вучановић је рекао да локална власт настоји да створи што боље услове за све становнике, те да је оптимиста када је ријеч о пројектима планираним за ову годину.

"Вјерујемо да ћемо, уз понуђену подршку потпредсједника Српске, ове године реализовати више пројеката. Општина ће разним олакшицама чинити повратак одрживим, а добићемо нова радна мјеста и ријешене комуналне проблеме", нагласио је Вучановић.

Суљкановић и Вучановић сагласили су се да проблем бошњачких ученика у Врбањцима треба рјешавати доношењем закона на нивоу цијеле БиХ, а не да се проблем, који је присутан у појединим школама, рјешава парцијално.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *