Сукоби присталица Муслиманског братства и опозиције у Каиру

Египатска опозиција оптужила је предсједника Мохамеда Морсија да је поларизовао државу и да, девет мјесеци од доласка на власт, није успио да обезбиједи стабилност. Водеће личност опозиције Мохамед ел Барадеј на свом твитер налогу написао је да је насиље које данас потреса државу посљедица неспособности режима да се избори са кореном проблема. Реакција опозиције услиједила […]

недеља, март 24, 2013 / 11:08

Египатска опозиција оптужила је предсједника Мохамеда Морсија да је поларизовао државу и да, девет мјесеци од доласка на власт, није успио да обезбиједи стабилност.

Водеће личност опозиције Мохамед ел Барадеј на свом твитер налогу написао је да је насиље које данас потреса државу посљедица неспособности режима да се избори са кореном проблема.

Реакција опозиције услиједила је после данашњих сукоба до којих је дошло испред сједишта владајућег Муслиманског братства у Каиру. У нередима је повријеђено око 175 људи, од којих двадесетак теже.

Дошло је до сукоба присталица Муслиманског братства и опозиције, у којем су коришћени ножеви, камење, штапови…

Из Муслиманског братства оптужују опозицију да су организовали напад на сједиште те странке, али и поједине медије да су у извјештавању стали на страну опозиције.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *