Шукало тужио Савановића због запошљавања супруге

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Адам Шукало, који дјелује у посланичком Клуб ПДП-а, поднио је данас Комисији за спречавање сукоба интереса пријаву против министра рада и борачко-инвалидске заштите Српске Миленка Савановића. Шукало тврди да је Савановић дошао у сукоб интереса без јер је без конкурса запослио своју супругу у Фонд за заштиту животне средине […]

среда, јун 7, 2017 / 12:41

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Адам Шукало, који дјелује у посланичком Клуб ПДП-а, поднио је данас Комисији за спречавање сукоба интереса пријаву против министра рада и борачко-инвалидске заштите Српске Миленка Савановића.

Шукало тврди да је Савановић дошао у сукоб интереса без јер је без конкурса запослио своју супругу у Фонд за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Српске.

Он је затражио да Савановић због оваког поступка поднесе оставку, због моралних, али и законских разлога „који ће бити утврђени у поступку“.

"Да бисмо почели спречавати да овакве негативне појаве у друштву чине изабрани званичници, не постоји други начин него да се институционално покушамо борити против таквих незаконитих дјеловања, да све те поступке пратимо до краја и видимо како ће се завршити", рекао је Шукало новинарима, наступајући испред Клуба посланика ПДП-а, пред подношење пријаве.

Он је рекао да је Савановић у недавном интервјуу изјавио „како би млади требало да се запошљавају у фабрикама, да јавни сектор није перспектива, већ да је то приватни сектор, а он је урадио нешто потпуно супротно, што додатно иритира“.

Коментаришући јучерашњу изјаву предсједника Српске и СНСД-а Милорада Додика према којој опозиција није та која ће да реконструише Владу Српске, Шукало је рекао да опозиција није ни покушала да реконструише Владу.

Шукало је за сутрашњи састанак партија владајуће коалиције рекао да је то „одмјеравање снага пред опште изборе и стратешко позиционирање ДНС-а“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *