Ствара се друга највећа свјеткса компанија у сектору кафе

Компанија Монделез Интернешенал и Д.Е Мастер блендерс 1753 постигли су споразум о спајању својих јединица за производњу кафе чиме ће настати друга по величини свјетска компанија за производњу кафе. Лидер овог сегмента тржишта и даље је Нестле. Удружена компанија зваће се Јацобс Доуwе Егбертс, а у његовом власништву налазиће се брандови Дове Егбертс, Тасимо, Л’Ор, […]

понедељак, мај 12, 2014 / 08:46

Компанија Монделез Интернешенал и Д.Е Мастер блендерс 1753 постигли су споразум о спајању својих јединица за производњу кафе чиме ће настати друга по величини свјетска компанија за производњу кафе.

Лидер овог сегмента тржишта и даље је Нестле.

Удружена компанија зваће се Јацобс Доуwе Егбертс, а у његовом власништву налазиће се брандови Дове Егбертс, Тасимо, Л’Ор, Сенсео, Кенцо и Милицано. Сједиште ће бити смјештено у Холандији, а на челу компаније налазиће се тренутни предсједник Мастер Блендерса Барт Бехт. Процјењује се да ће годишња продаја компаније вриједити 7,3 милијарде долара.

Монделез ће, према уговору, спојити свој портфељ кафе (изузев тржишта Француске) с Мастер Блендерсом, док ће власник Мастер Блендерса, Акорн Холдингс, откупити Монделезово пословање у категорији кафе на тржишту Француске. Компаније су позвале Монделезове партнере да размотре могућности заједничког улагања и придруже се новој компанији.

Монделез ће добити пет милијарди долара и 49% власништва у новооснованој компанији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *