Стевандић: Не учествујемо у митинзима, али смо против Сарајева

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да ова странка не учествује у организацији ниједног од заказаних митинга, али да није неутрална уколико је ријеч о обрачуну власти на нивоу БиХ са влашћу у Републици Српској. Он је навео да се данашњем позиву предсједника Српске Милорада Додика за састанак представника парламентарних партија одазвао ради осјећаја […]

уторак, мај 10, 2016 / 08:13

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да ова странка не учествује у организацији ниједног од заказаних митинга, али да није неутрална уколико је ријеч о обрачуну власти на нивоу БиХ са влашћу у Републици Српској.

Он је навео да се данашњем позиву предсједника Српске Милорада Додика за састанак представника парламентарних партија одазвао ради осјећаја велике одговорности због могућих сукоба на најављеним скуповима власти и опозиције.

"Када је ријеч о могућим сукобима који могу имати несагледиве последице, не можемо да будемо без става", рекао је Стевандић новинарима након састанка који је за представнике парламентарних странака организовао предсједник Српске.

Коментаришући реаговање предсједника Српске на дипломатски инцидент који је изазвао премијер Турске у оставци Ахмет Давутоглу на отварању обновљене Ферхадије у Бањалуци, као и понуду Турске да помаже БиХ, Стевандић је изразио наду да Давутоглу није мислио на помоћ какву Турска пружа у Сирији, у виду немира, атентата, нереда и крвопролића.

"Такву помоћ требало би оштро да одбијемо", рекао је Стевандић и додао да је сагласан са писмом које је Додик упутио српском члану Предсједништва БиХ Младену Иванићу да од турских власти затражи да се ограде од Давутоглуове изјаве.

Када је ријеч о протестима, Стевандић је навео да власт није позвала своје присталице да се са Трга Крајине упуте према парку "Младен Стојановић", гдје је заказан протест опозиције, што је оцијенио као паметно и одговорно.

Са друге стране, додао је Стевандић, опозиција је најавила да ће се митинг у 13.00 часова из парка "Младен Стојановић" преселити на Трг Крајине, иако је познато да ће тамо бити одржан митинг друге политичке опције.

"Онај ко је то учинио директно је одговоран и сносиће све правне посљедице јер такав потез представља позив на сукоб и насиље", истакао је Стевандић.

Он каже да Уједињена Српска сматра да је ово кључни моменат када би требало "подвући црту", те да у будућности не би требало дозволити да се проблеми рјешавају сукобима и насиљем, већ искључиво изборима.

"Након расписивања избора, сви би требало да понудимо програме, а не сукобе и насиље", поручио је Стевандић. 0 КОМЕНТАРА

 1. Ako je i od doktora,mnogo je.Ni jednom riječju doktor koji je na izborima prevario svoje birače ne reče zašto je režim zakazao nekakve proteste na isti dan i u isto vrijeme kao opozicija.To je po doktoru normalno.Kako jadno izgleda na sjednicama režimskih vlastodržaca a pokušava da glumi nekakvu neutralnost,pun „brige“ za RS.Ni Škrbića i njegov“ kriminal“ više ne spominje.Ljudski je bar reći da sve što je ranije izjavljivao o ovom čovjeku nije tačno.Ili je možda ostala nada da će građani sve zaboraviti.

 2. 3 x postiram rane radove mladog Hegela ali ko velim vrijedi ili?

  PROTESTI

  JAVNOST se definitivno okreće protiv vlasti. Imamo učestale proteste studenata, radnika pa i pacijenata. To je sve zbog vlasti koja nije htela realno da predstavi probleme kriminala i korupcije već ih prikriva.

  Sa korupcijom koja je već godinama na snazi RS teško ima perspektivu. Postoji velika varka da su Republici Srpskoj najveći neprijatelji Bošnjaci i stranci. Ukoliko aktuelna vlast i SNSD budu kao i do sada nastavili da uništavaju privredu i siromaše narod, onda RS ne može da se brani jer je pokradena i osiromašena. Srpska koja ima poštenu vlast ima šansu da se brani. Odbrana RS sada je svedena na “srbovanje” SNSD i turbo-folk predstave pod šatorima.B-)

 3. Dr Sokolski .
  Krećem se mnogo medju ljudima. vjerujte , ni od šale, niko nema za njega dobru riječ. Naprotiv, jako je omražen. Za njega bi najbolje bilo da se totalno povuče da ga zaborave.

  Da li je on svjestan koliko iritira ljude?
  Pratio sam reakcije, na pomen njegovog imena najčešće se pljune.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *