Стевандић: Драго ми је што је усвојен приједлог тима за здравство СДС

Посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да је захвалан предсједнику Републике Српске Милораду Додику што је предложио да се развија здравство „као што је то тражио тим за здравство СДС“. Предсједник РС јуче је најавио да би у Бањoj Луци ускоро требало да буде успостављена клиника за операцију срца, […]

среда, август 1, 2012 / 15:00

Посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да је захвалан предсједнику Републике Српске Милораду Додику што је предложио да се развија здравство „као што је то тражио тим за здравство СДС“.

Предсједник РС јуче је најавио да би у Бањoj Луци ускоро требало да буде успостављена клиника за операцију срца, уз помоћ и подршку Клинике за кардиоваскуларне болести Дедиње из Београда.

Додик,који је предводио делегацију РС у посјети Клиници Дедиње и разговарао са њеним директором Бошком Ђукановићем, навео је да је на састанку било ријечи о начинима да се то уради, те да остаје да заједно са надлежним министарствима буду разријешена одређена процедурална питања.

Стевандић је данас на конференцији за новинаре изјавио да је он на скупштинском засједању у новембру прошле године дао приједлог да познати београдски кардиохирурзи Бошко Ђукановић и Мирко Ристић дођу у Српску ради едукације домаћих стручњака и развоја ове области у здравству.

Он је рекао да је Ђукановић још раније него што је то предложио на скупштинском засједању изразио жељу да врши операције у Бањој Луци и едукује домаће стручњаке, те да је и Ристић изразио жељу за едукацију стручњака из Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *