Стара љубав заборава нема: СДА у коалицији са Странком за БиХ

Предсједник СДА Сулејман Тихић потврдио је данас да је договорено постојање нове парламентарне већине на нивоу БиХ, у оквиру које ће бошњачке интересе заступати СДА и Странка за БиХ. Тихић је прије сједнице Предсједништва СДА у Сарајеву новинарима рекао да не може откривати детаље разговора са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком, истичући да ће све бити […]

среда, октобар 17, 2012 / 19:32

Предсједник СДА Сулејман Тихић потврдио је данас да је договорено постојање нове парламентарне већине на нивоу БиХ, у оквиру које ће бошњачке интересе заступати СДА и Странка за БиХ.

Тихић је прије сједнице Предсједништва СДА у Сарајеву новинарима рекао да не може откривати детаље разговора са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком, истичући да ће све бити познато на предстојећој сједници Дома народа односно Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Тихић је рекао да је са лидерима политичких партија усагласио да не износи више детаља везано за нову парламентарну већину до понедјељка, 22. октобра, када очекује и да буде потписан документ који деФинише правце дјеловања те нове већине.

Он је напоменуо да ће СДА на наредној сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ гласати за смјену министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије и замјеника предсједавајућег Представничког дома Дениса Бећировића.

Тихић је рекао да ће на сједници Предсједништва СДА бити анализирана и тренутна политичка ситуација, те позиција странке након локалних избора.

Предсједник СДА је рекао да су, дјелујући одговорно према око 300.000 грађана који су им дали глас на локалним изборима, први позив за заједничко дјеловање упутили СДП-у БиХ како би био спријечен статус кво на нивоу Федерације БиХ који никоме не одговоара.

Тихић је рекао да ће вечерас упознати чланове Предсједништва СДА о разговорима које је водио са лидерима СНСД-а, СДС, ХДЗ-а БиХ и ХДЗ 1990, а сутра чланове Главног одбора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *