Стање на путевима: Гужва око Сребренице

На путевима према Сребреници појачан је промет аутомобила и аутобуса, па из Ауто-мото савеза Републике Српске апелују на возаче да буду максимално опрезни и обавезно држе одстојање између возила. Због саобраћајне незгоде на локалном путу Добој-Петрово, на излазу из Петрова, у прекиду је саобраћај, а алтернативни правац је магистрални пут Добој-Тузла. У току је реконструкција […]

субота, јул 11, 2015 / 10:01

На путевима према Сребреници појачан је промет аутомобила и аутобуса, па из Ауто-мото савеза Републике Српске апелују на возаче да буду максимално опрезни и обавезно држе одстојање између возила.

Због саобраћајне незгоде на локалном путу Добој-Петрово, на излазу из Петрова, у прекиду је саобраћај, а алтернативни правац је магистрални пут Добој-Тузла.

У току је реконструкција и санација водоводне и канализационе мреже на дионици магистралног пута Челинац – Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, те се од 7.00 до 18.00 часова саобраћа једном коловозном траком, уз наизмјенично пропуштање возила. Предвиђено је да радови трају до 1. септембра.

Због реконструкције водоводне мреже, и на магистралном путу М-14, на дионици Отока – Нови Град један наизмјенично се пропуштају возила једном саобраћајном траком, у периоду од 7.00 до 18.00 часова. Планирано је да радови трају до 1. октобра.

На магистралном путу М-18, код граничног прелаза Рача, саобраћа се наизмјенично једном саобраћајном траком због реконструкције Савског насипа.Овакав режим саобраћаја је у термину од 7.00 до 18.00 часова, а радови ће трајати до 30. септембра.

На дионици Брод на Дрини – Шћепан поље у току је санацији коловоза, те се саобраћај обуставља више пута у току дана, не дуже од 30 минута.

На овој дионици је на снази забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука – Добој, на магистралном путу Вукосавље – Каруше, на дионицама Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка повремено се обуставља саобраћај на сваки пуни час и по 15 минута. Обуставе радним данима и суботом трају од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Измијењен је и режим саобраћаја на магистралном путу Клашнице – Дервента, дионица Клашнице један – Прњавор, у зони укрштања са магистралним путем Лакташи – Прњавор. Предвиђено је да радови трају до краја године.

На мјесту клизишта на регионалним путевима Челинац – Горња Вијака два, дионица Укрина – Горња Вијака и Карановац – Митровићи саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

На подручју Федерације БиХ на снази је забрана превоза експлозивних материја.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Из АМС Српске позивају возаче да у оквиру акције "Да ли возите технички исправно возило" бесплатно провјере возило пред сезону годишњих одмора.

Акција ће 13. јула бити организована на Палама, у Вишеграду 14. јула, у Фочи 15. јула, у Источном Сарајеву 16. јула и 17. јула у Теслићу.

Возачи позивом или слањем поруке на број "возачке солидарности" – 066 823 000 могу да обавијесте дежурне раднике Информативно-диспечерског центра АМС о ванредним застојима, саобраћајним незгодама или другим проблемима на путу.

Из АМС позивају возаче путничких аутомобила да сутра учествују на аутомотодрому у Залужанима, у промотивној манифестацији у склопу које ће бити одржана вожња аутослалома.

У оквиру ове манифестације биће проведена и кампања "Смањи брзину! Кривицу не можеш".  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *