Шта пише чланица СНСД погрешном Игору Радојичићу?

Мноштво је лажних профила на друштвеним мрежама. Једна чланица СНСД је упутила поруку погрешном Игору Радојичићу.  Морам ти писати након јучерашње Бањалучке Скупштине. Потпуно сам разочарана у понашање клуба СНСД-а. Јел могуће да они нису у стању да заштите нас у Центру за социјални рад. Тамо је 80% радника било омладина СНСД-а, раде вриједно и […]

понедељак, април 20, 2015 / 00:39

Мноштво је лажних профила на друштвеним мрежама. Једна чланица СНСД је упутила поруку погрешном Игору Радојичићу.

 Морам ти писати након јучерашње Бањалучке Скупштине. Потпуно сам разочарана у понашање клуба СНСД-а. Јел могуће да они нису у стању да заштите нас у Центру за социјални рад. Тамо је 80% радника било омладина СНСД-а, раде вриједно и на крају умјесто да нас заштите они се ограђују. Нека дођу код нас у Центар да виде о чему се ради.

Тај случај који провлаче у медијима је тетка која док није чула да може добити паре није ни хтјела дјецу. Неки Канађани који их хоће себи се нису удостојили да пошаљу документацију ко су и шта су. Јесмо требали дати дјецу да их неко тамо прода за органе.

Нису усвојили извјештај а тра е да га дорадимо сви коментари су како смо криминалци и како дајемо Новој генерацији 6000 КМ. Због избора директора нико не мисли о дјеци и стручним радницима који раде у Дневном центру за дјецу у ризику. Тај дневни центар води магистар психологије, син погинулог борца, а још три стручна радника који раде у тој организацији су дјеца бораца и насилници су одлучили да им отму посао.

Је ли то могуће да се због столице директора треба затворити дневни центар у којем сваки дан буде око 40 дјеце. Знају ли они да дјеца која тамо иду углавном немају кући довољно за храну и ако се затвори тај центар да ће остати без хране, одјеће и васпитања.

Радили смо реформу 10 година и добили награде за то. Долазе из других општина да од нас уче а наши делегати у Скупштини пљују по Центру и нама.

Ја сам спремна разговарати са свима да схвате да је то што радимо добро и струка а не криминал. Сада се обара извјештај да би обезвриједили колегицу која је вриједно радила протеклих годину дана.

Глас Српске: Притужбе на Центар за социјални рад

Због многобројних примједби на Центар за социјални рад извјештај о раду ове градске установе није добио потребну већину одборника у наставку засједања 31. сједнице Скупштине града, која је одржана у петак.

Послије жучне расправе, током гласања Клуб одборника Савеза независних социјалдемократа (СНСД) био је суздржан, док су одборници Демократског народног савеза (ДНС) и опозиције били против извјештаја о раду овог центра.

Након изостале подршке замјеник градоначелника Јасна Бркић са дневног реда повукла је план рада ове установе за 2015. годину.

Током расправе одборник СНСД-а Горан Бурсаћ рекао је да су посљедњих мјесеци на рачун рада Центра за социјални рад изнесене бројне притужбе.

– Уколико је тачно да људи у Центру за социјални рад малтретирају дјецу, да има једна издвојена група људи која у Центру прави опструкције и још много тога, ниједна морална особа не може остати имуна на то. Ова установа у што краћем року треба да добије ново руководство како би почело рјешавање проблема који су већ дуго присутни. То је веома важно, поготово због дјеце која зависе од Центра за социјални рад и честитих људи који су тамо запослени – рекао је Бурсаћ.

Одборник ДНС-а Ненад Шибаревић је у име овог клуба рекао да предочени извјештај не садржи социјалну карту која је требало да буде урађена.

– Поред тога, постоји низ других неправилности. Велики број запослених имају превисока примања, а у појединим случајевима, та примања су већа од запослених у републичким институцијама. Исто тако, запосленима се плаћа превоз до три километра, што није по закону – прецизирао је Шибаревић.

Додао је да су то само неки од разлога зашто није подржан овај документ.

Опозиција је жестоко критиковала извјештај о раду Центра.

Одборник Партије демократског прогреса (ПДП) Александар Золак рекао је да је извјештај нетранспарентан и да има низ неправилности које су неприхватљиве.

– У извјештају се не наводи ниједно удружење осим “Нове генерације” којем Центар додјељује средства за рад са социјалним категоријама. Они мјесечно добијају 8.000 КМ. Исто тако, нису наведена имена људи који користе социјалне станове који су у власништву Центра – казао је Золак.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Sa ovim centrom treba veoma pažljivo postupati, jer se radi o djeci. Ako ima čistih dokaza o nepravilnostima onda u redu, sankcionisati, ali veoma pažljivo, uzimajući u obzir ono što je evidentno dobro urađeno. I uzimajući u obzir da se ovdje radi o vjerovatno političkom kriminalu parazita iz opozicije ili pozicije, nebitno je. Svi su ista govna. x-(

 2. Pekara , 20.04.2015. 10:40:56

  озбиљно? па то је страшно… мислио сам гласати за пдп, али сад послије твог коментара – осушила ми се рука ако за њих гласам. сад кад су ми отворене очи, видим да је тип један фашиста без јасне грађанске димензије. вјероватно се и обогатио крадући од дјеце и центра за социјални рад. ја не знам шта чека ова полиција, што се то не хапси?

 3. Sjekiro

  Nepotrebno karikiraš moj komentar, ne bi me iznenadilo da je i sam Zolak iza Velje profila. Nije u redu da neko ko se trudi biti građanin ovako kiksa na ovim pitanjima samo zato što se grupiše stranački… zanemarite više stranke, i budite dosljedni do kraja!

 4. Ma joj znam ja Zolaka… do jedne granice OK momak, a pogotovo kad se mediji pojave sve kritikuje, ali kad ima nešto iza dogovoreno a da se tiče njega, ne diraj ga nećeš ga skrenuti sa kursa. Klasičan političar današnjice koji samo malo boje manipuliše nego ostali. Na kraju krajeva PDP je najgora stranka ne u RS, nego u BiH… tamo je poseban ljudski šljam, zato se ne treba čuditi ni Zolaku kad se ovako prospe kao sad.

 5. и мало промијени било шта кад покушаваш писати са другог налога. јбм га зар нису млади социјалисти прошли троловску обуку кад и млади снсдовци?? ајде чика веља да часове, 3000 марака дан, можда стигнеш и ти негдје до кандидата..

 6. E moja sikiro, dobro te plaća PDP 😉 Ovo je moj profil a to gore čiji je ne znam. Nit sam socjalista nit snsdoovac, a taj što ga braniš to zna bolje nego ja, njemu daj obuku 😉

 7. Ahahaha,citam i ne vjerujem ocima kakvih ljudi ima.Tikicatika je pravi onaj „trol“al u pokusaju,razvoju,jer od 3komentara koji su manje vise isti,on se uhvatio za opozicionog a dva iz vladajuce strukture ne komentarise,i jos npr.ne smeta mu „80 % mladih snsd“…eee,tikicatika,meni bude nelagodno kad zamislim kakav mentalni sklop i koliko nisko moralno mora“pasti“ osoba poput tebe da zarad neke sitne koristi,il eventualno nekog zaposlenja,ne razmislja,nema svoje ja, samo klima glavom i radi/pise sta mu se kaze,no,mora neko biti i takav,jel. 😀

 8. Je** tebe u dupe i Mladen i Mile da se razumijemo. Nemam nista ni od jednih ni od drugih al mi je muka od licemjera a nabijem na kardan i SNSD i SDS i PDP. Poltroni su mi najgori ovdje konkretno govorimo o Zolaku kad bude tekst o Mazalici govoriću o njemu a kad bude tekst o Govedarici imam i o njemu sta da kazem osim gusli. Prema tome dozovite se pameti i ti i Velja profesionalni komentatori. Citajuci vase komentare shvatio sam da ste vas dvojica obicne ku*ceve davorike i veci poltroni od onih koje za to optuzujete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *