Сребреница: Дураковић блокирао рад матичне службе!

Предсједници 10 српских политичких партија у Сребреници које чине „Коалицију за Републику Српску“ обавијестиће Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске да је замјеник начелника ове општине Ћамил Дураковић блокирао рад матичне службе. Са данашњег састанка "Коалиције за Републику Српску" и представника општинске Борачке и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила затражено […]

петак, септембар 28, 2012 / 14:07

Предсједници 10 српских политичких партија у Сребреници које чине „Коалицију за Републику Српску“ обавијестиће Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске да је замјеник начелника ове општине Ћамил Дураковић блокирао рад матичне службе.

Са данашњег састанка "Коалиције за Републику Српску" и представника општинске Борачке и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила затражено је од Дураковића да деблокира рад матичне службе како би се омогућила електронска провјера података за више од 200 Срба, који су од 13. септембра поднијели захтјеве за издавање личних докумената у овој општини.

Представници ове коалиције истакли су у саопштењу са данашњег састанка да се то може учинити двочасовним продужавањем радног времена два матичара.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Радомир Павловић рекао је да Срби траже равноправан третман у овој општини и омогућавање провјере личних података у законском року од три дана и да неће дозволити да се опструкцијом у општини онемогући око 200 Срба да изађу на изборе у матичној општини.

"Ако су могли продужити радно вријеме у општини и ЦИПС-у за вријеме љетошње масовне регистрације Бошњака те радити викендима, тражимо иста права и да се омогући провјера података у законском року за лица која су у посљедњих 15 дана поднијела захтјеве за издавање личних карти у Сребреници", истакао је Павловић.

Он је додао да је шефица Одјељења за општу управу ове општине Азра Хасић наложила да данас матичар продужи рад за два сата да би радио електронску провјеру података лицима која су поднијела захтјеве за личне карте, али да то није довољно да се за све подносиоце захтјева изврше провјере података.

Учесници данашњег састанка закључили су да, уколико се не удовољи претходном захтјеву и не деблокира рад матичне службе на провјери података, позову чланство и омладину на мирне протесте испред зграде општине у понедјељак 1. октобра у 10.00 часова.

Представници "Коалиције за Републику Српску" јуче су саопштили да одборници ових странака неће учествовати у раду тематске сједнице Скупштине општине заказане за 3. октобар ради усвајања ребаланса општинског буџета, уколико се не омогући електронска провјера података за све подносиоце захтјева за личне карте.

Други корак је, како је наведено у закључцима достављеним Срни, повлачење чланова ових странака из бирачких одбора са свих бирачких мјеста на дан избора, чиме би се довела у питање легалност локалних избора у општини Сребреница.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *