Србија: Почело ЕП за рукометашице

Јубиларно 10. првенство Европе за рукометашице свечано је вечерас отворено у Београдској арени, а Црна Гора и Чешка су стартовале побједама. Србија игра са свјетским, европским и олимпијским прваком Норвешком. Црна Гора је у Вршцу победила Исланд 26:16 (10:7), а Француска у Нишу Македонију 29:16 (15:10). Најнеизвјеснији меч играле су у Новом Саду Њемачка – […]

уторак, децембар 4, 2012 / 20:43

Јубиларно 10. првенство Европе за рукометашице свечано је вечерас отворено у Београдској арени, а Црна Гора и Чешка су стартовале побједама. Србија игра са свјетским, европским и олимпијским прваком Норвешком.

Црна Гора је у Вршцу победила Исланд 26:16 (10:7), а Француска у Нишу Македонију 29:16 (15:10). Најнеизвјеснији меч играле су у Новом Саду Њемачка – Шпанија 20:23 (12:13). Чешка је савладала Украјину 25:22 (12:7).

Србија ће ове године ући у анале европског спорта као прва држава која је у једној години организовала два континентална шампионата у истом спорту.

Након што је Европска рукометна федерација и званично објавила да Холандија одустаје од организације Европског првенства за жене, објављена је листа од десет земаља, заинтересованих да преузму домаћинство.

Србија је изашла као побједник, првенствено због искуства и изванредне организације Европског рукометног првенства за мушкарце, прошлог јануара, али и због тога што у овој земљи теку припреме за Свјетско првенство 2013.

Холандију, која је као организатор требало да учествује на првенству „старог“ континента, заменио је Исланд, а жреб који је требало да се одржи у Ротердаму, премештен је у Монако.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *