Шпанија: Градоначелник пљачка продавнице и дијели сиромашнима

Градоначелник шпанског града Мариналеде, који је постао јунак због организовања крађе намирница у продавницима, које је потом подијелио сиромашнима, данас ће кренути пјешке на тронедјељно путовање Андалузијом, како би подстакао друге локалне челнике да се успротиве владиним оштрим мјерама штедње. Градоначелник, Хуан Мануел Санчез Гордиљо, који је и регионални посланик, рекао је да је храна […]

петак, август 17, 2012 / 08:22

Градоначелник шпанског града Мариналеде, који је постао јунак због организовања крађе намирница у продавницима, које је потом подијелио сиромашнима, данас ће кренути пјешке на тронедјељно путовање Андалузијом, како би подстакао друге локалне челнике да се успротиве владиним оштрим мјерама штедње.

Градоначелник, Хуан Мануел Санчез Гордиљо, који је и регионални посланик, рекао је да је храна украдена прошле недјеље подијељена породицама које су најтеже погођене економском кризом у Шпанији.

Седморо људи је ухапшено због учествовања у двије крађе у продавницима у којима су чланови синдиката напунили колица у супермаркету и изашли неплативши, док је Санчез Гордиљо (59) стајао пред продавницом.

– Постоје људи који немају довољно новца ни да се прехране. У 21 вијеку, ово је апсолутна срамота! – рекао је Гордиљо.

Он ужива имунитет, али тврди да би био срећан да му га укину и ухапсе га. Конзервативна влада сматра да званичник не смије тако да се понаша.

– Не може се истовремено бити Робин Худ и нотингемски шериф. Овај човјек само тражи публицитет и то преко леђа других људи – рекао је портпарол владајуће Народне странке у националном парламенту.0 КОМЕНТАРА

  1. Свака част господину Гордиљу, а смрт онима који се богате на продаји хране људима!
    И то у 21 вијеку…срамно!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *