Шпанци заплијенили Мубаракову имовину

Шпанска полиција заплијенила је имовину вриједну 28 милиона евра која припада бившем египатском предсједнику Хоснију Мубараку и његовим сарадницима, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова. Ријеч је о имовини за коју се вјерује да је стечена проневјером, корупцијом и нелегалним богаћењем. У заплијењену имовину спадају инвестиције од 18 милиона евра у три шпанске банке, […]

четвртак, децембар 13, 2012 / 14:17

Шпанска полиција заплијенила је имовину вриједну 28 милиона евра која припада бившем египатском предсједнику Хоснију Мубараку и његовим сарадницима, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова.

Ријеч је о имовини за коју се вјерује да је стечена проневјером, корупцијом и нелегалним богаћењем.

У заплијењену имовину спадају инвестиције од 18 милиона евра у три шпанске банке, затим два посједа у предграђу Мадрида, чија се вриједност процјењује на седам милиона евра, и седам посједа у Марбељи, вриједности од око три милиона евра. Заплијењено је и пет луксузних аутомобила.

У саопштењу се додаје да сва ова имовина припада Мубараку и његовој породици, али и бившим званичницима из његове владе, међу којима су министри и високи званичници, те предузетници.

Полицијска акција представља одговор на захтјев Каира међународним владама да блокирају имовину 130 лица која имају везе са Мубараком, његовом породицом и члановима бивше владе.

Мубарак /84/ је почетком 2012. осуђен на казну доживотног затвора, јер није спријечио убијање 900 учесника протеста у којима је 2011. свргнут његов режим. Он је био на власти три деценије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *