СП и СНСД: У Шамцу функционише, и општина и наш однос

Предсједник СП-а Петар Ђокић рекао је на предизборном скупу странке у Шамцу да очекује побједу кандидата СНСД-а за начелника шамачке општине Саве Минића, кога подржавају социјалисти, напомињући да је СП одлучујући фактор, без кога се неће моћи водити озбиљна политика. Лидер СП-а истакао је синоћ да је један од најважнијих задатака социјалиста у наредном периоду […]

петак, септембар 21, 2012 / 07:33

Предсједник СП-а Петар Ђокић рекао је на предизборном скупу странке у Шамцу да очекује побједу кандидата СНСД-а за начелника шамачке општине Саве Минића, кога подржавају социјалисти, напомињући да је СП одлучујући фактор, без кога се неће моћи водити озбиљна политика.

Лидер СП-а истакао је синоћ да је један од најважнијих задатака социјалиста у наредном периоду у овој општини ширење водоводне мреже, што се планира урадити средствима која су Републици Српској одобрена из програма ЕУ.

Ђокић је оцијенио да ће општина Шамац најбоље искористити та средства, те подсјетио да је СП четири године била дио власти у Шамцу и да су направљени добри заједнички резултати са СНСД-ом и ДНС-ом.

Он је рекао да ће почетком наредне године СП предложити Народној скупштини Републике Српске нови закон у области социјалне подршке грађанима и изразио увјерење да ће тај закон добити подршку републичког парламента.

Заједнички кандидат СНСД-а, СП-а и ДНС-а у Шамцу за начелника општине Шамац Саво Минић истакао је да је концепција за наредне четири године ове политичке тројке – економско оживљавање општине, кориштење геостратешког положаја, инфраструктура.

Он је навео да би у наредној години са Владом Српске требало да буду реализовани пројекти вриједни десет милиона КМ.

"То је пројекат водоводне и канализационе мреже – реконструкција у граду и прикључење двије Црквине, Шкарић и Засавица, вриједан више од четири милиона, те пет милиона за отварање највеће клаонице за прераду пилећег меса, за коју је све спремно, те ће уговор бити потписан у суботу, 22. септембра. Купац ће запослити 200 радника. То може само ова политичка тројка", рекао је Минић.

Носилац листе СП-а у Шамцу Рајко Курешевић истакао је на предизборном скупу у овом граду да уз СП стоје млади и образовани људи којима странка жели дати шансу да напредују, те изразио очекивање да ће на предстојећим изборима СП у локалном парламенту освојити најмање три одборничка мјеста.

На предизборном скупу СП-а у Шамцу синоћ је представљено 25 кандидата странке за одборнике.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *