СНСД усваја Декларације, Радојичић и даље твитује

Милорад Додик данас је на Петом сабору Савеза независних социјалдемократа поново изабран за предсједника странке.  Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је данашњи страначки сабор показао потпуно јединство и сагласност унутар СНСД-а. "Усвојен је Извјештај о раду СНСД-а у протекле четири године, а остварили смо програмске циљеве и самом чињеницом да смо за наш […]

субота, април 25, 2015 / 17:07

Милорад Додик данас је на Петом сабору Савеза независних социјалдемократа поново изабран за предсједника странке.

 Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је данашњи страначки сабор показао потпуно јединство и сагласност унутар СНСД-а.

"Усвојен је Извјештај о раду СНСД-а у протекле четири године, а остварили смо програмске циљеве и самом чињеницом да смо за наш будући рад данас усвојили три декларације – о статусу Републике Српске, о економским и социјалним питањима и о антифашизму", рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву након Сабора.

Република Српска је самостална држава у оквиру својих граница и има право, а још више обавезу расправити о остваривању својих интереса у БиХ, наводи се у Декларацији "Република Српска – слободна и самостална будућност и одговорност", која је усвојена данас на 5. сабору СНСД-а у Источном Сарајеву.

СНСД ће иницирати да Република Српска, у оквиру својих надлежности, покрене и проведе реформе да би побољшала пословно окружење за домаће и стране инвеститоре, наводи се у Декларацији о економском развоју усвојеној данас на Петом Сабору СНСД-а.

Задатак СНСД-а је да не дозволи омаловажавање и минимализацију антифашистичке борбе српског народа, као ни политичку ревизију и фалсификовање историје, истиче се у Декларацију о антифашизму, коју су данас једногласно усвојили учесници 5. Сабора СНСД-а у Источном Сарајеву.

"СНСД ће његовати и афирмисати антифашистичке вриједности и тековине антифашистичке борбе српског народа у цијелом друштву, а посебно преношењем ових вриједности на младе генерације", наводи се у Декларацији.

У документу се упозорава да такви покушаји долазе од појединаца и група који су сљедбеници снага на губитничкој страни или су отворено подржавале фашизам.

Тресла се гора, родио се твит

Игор Радојичић се обратио Сабору СНСД, а дио изагања пренио је као тезе на твитеру. Указао је на потребу да се СНСД мијења, као и на то да се жеља за промјенама и бољим мора примијетити и код грађана Српске. 

 0 КОМЕНТАРА

  1. Radojičić je jedan od rijetko pametnih ljudi u toj stranci. Čovjeku je jasno gdje sve to vodi Očito je svjestan stvari oko sebe…Njegov problem je u tome što se SNSD ne može promijeniti, a on nema kud…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *