Шњегота нови ревизор умјесто Чеке?

Душко Шњегота, актуелни помоћник министра финансија РС за рачуноводство и ревизију, најозбиљнији је кандидат да на мјесту главног ревизора замијени Бошка Чеку, сазнају „Независне“. Од десетак пријава које су пристигле на конкурс за избор главног ревизора, који се затвара данас, Шњегота има највише шансе да у октобру, на приједлог предсједника РС од стране Народне скупштине […]

четвртак, септембар 20, 2012 / 08:47

Душко Шњегота, актуелни помоћник министра финансија РС за рачуноводство и ревизију, најозбиљнији је кандидат да на мјесту главног ревизора замијени Бошка Чеку, сазнају „Независне“.

Од десетак пријава које су пристигле на конкурс за избор главног ревизора, који се затвара данас, Шњегота има највише шансе да у октобру, на приједлог предсједника РС од стране Народне скупштине РС буде именован за главног ревизора РС на мандат од седам година.

Шњегота, који већ готово четири године у Министарству финансија обавља функцију помоћника министра за рачуноводство и ревизију, потврдио нам је да је конкурисао на ту позицију те да је то логичан слијед.

"Пријавио сам се на конкурс и заинтересован сам за ту функцију. По некој природи ствари и пословима које сам обављао пријава је логичан слијед", казао је Шњегота.

Поред Шњеготе на конкрус се пријавио и Далибор Томаш, такође помоћник у Министарству финансија РС, те неколико актуелних ревизора, који раде у Главној служби за ревизију јавног сектора.

Иначе, Шњегота је прије функције помоћника министра, коју обавља од 2008. године, био стално запослен у Савезу рачуновођа и ревизора РС на пословима савјетника за примјену прописа и предавача на стручним семинарима за едукацију рачуновођа и ревизора у РС.

Посједује лиценце овлашћеног ревизора, овлашћеног рачуновође, овлашћеног интерног ревизора, овлашћеног процјенитеља и сталног судског вјештака финансијске струке.
Главног ревизора и замјеника главног ревизора именује Народна скупштина РС, на приједлог предсједника РС.

Приједлог треба да буде заснован на ранг-листи кандидата, коју припрема Комисија за избор главног ревизора и замјеника главног ревизора, која је формирана у јуну ове године и која има пет чланова, од којих два морају бити из опозиционих странака.

Предсједник Комисије за избор главног ревизора и замјеника главног ревизора је Урош Гостић (СНСД), а чланови Радмила Стојнић (СНСД), Неђо Трнинић (ДНС), Велимир Сакан (ПДП) и Зоран Латиновић (СДС).

Гостић каже да још нема података у вези с тим ко се све пријавио на конкурс, али да ће интервју бити обављени са свим кандидатима који су у складу са конкурсном процедуром доставили пријаве.

"Процедура ће свакако бити завршена у октобру јер тада истиче рок за именовање главног ревизора и замјеника главног ревизора РС", казао је Гостић.

У кабинету предсједника Народне скупштине РС јуче су нам рекли да још не могу говорити о броју или пријављеним кандидатима с обзиром на то да конкурсна процедура још није завршена тако да до имена осталих пријављених кандидата нисмо успјели доћи.
Сакан, као члан Комисије, каже да владајуће странке у Комисији имају већину те да ако је политички договорено да то буде Шњегота онда само остаје да формалноправно испоштују процедуру и именују новог главног ревизора.

"Тренутно не знам да ли ћу гласати са Шњеготу и свој став о кандидатима ћу заузети тек када обавимо интервјуе са свим кандидатима", казао је Сакан.0 КОМЕНТАРА

  1. Snjegota je veliki strucnjak u oblasti racunovodstva i revizije ali je snsd-ov kadar, dakle vlast sama sebi namjesta ko ce ih kontrolisati… I nije profesor revizije nego Finansijskog racunovodstva.

  2. Rezim namjesta sebi revizora . I to najcrnji rezim u istoriji nasoj, rezim ZA SVOJ NAROD zlocinackoGenocidni.Kako li ce se opravdati kod svojih potomaka oni koji su mu sluzili, oni koji su ga podrzavali radi pohlepe ili gluposti svoje? Unistili su jedan narod , materijalno, duhovno, demografski u stravicnim razmjerama kako ga svi neprijatelji vjekovni svi zajedno nisu mogli da uniste. Vratili su svoj narod u eru robovlasnistva, doveli ga u drustvo Etiopije i Somalije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *