Смањена казна Самсунгу

Суд у САД умањио је за 40 одсто одштету од милијарду долара коју је Самсунг требало да плати компанији Епл и наредио да се одржи ново суђење како би се процијенио ниво одштете. Прошлогодишња надокнада која је додијељена „Еплу“ била је највећа која је икада одређена у споровима међу овим великим технолошким компанијама поводом патената. […]

субота, март 2, 2013 / 11:50

Суд у САД умањио је за 40 одсто одштету од милијарду долара коју је Самсунг требало да плати компанији Епл и наредио да се одржи ново суђење како би се процијенио ниво одштете.

Прошлогодишња надокнада која је додијељена „Еплу“ била је највећа која је икада одређена у споровима међу овим великим технолошким компанијама поводом патената.

Судија из Калифорније рекао је да је порота, која је одредила износ од милијарду долара, погрешно израчунала дио одштете, пренио је Би-Би-Си.

Спорних 450,5 милиона долара биће одузето од првобитног износа и тај дио ће бити предмет новог разматрања. Овај дио може бити смањен или повећан.

„Епл“ је на суђењу увјерио поротнике да је „Самсунг“ прекршио техничке патенте искориштене у производњи телефона „ајфон“ и таблетног компјутера „ајпед“.

Ове двије компаније су у судским споровима у још осам земаља, међу којима су Јужна Кореја, Њемачка, Јапан, Велика Британија и Аустралија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *