Случај тапкања улазница за ОИ: МОК суспендовао Ђорђа Вишацког!

Генерални секретар Олимпијског комитета Србије кажњен од стране Међународног олимпијског комитета због учествовања у скандалу око продаје карата за ОИ у Лондону на црном тржишту. Ђорђу Вишацком забрањено је учешће у раду међународних олимпијских тијела, а очекује га и казна и од националног комитета. Он је само један у групи олимпијских званичника против којих су […]

петак, децембар 7, 2012 / 23:44

Генерални секретар Олимпијског комитета Србије кажњен од стране Међународног олимпијског комитета због учествовања у скандалу око продаје карата за ОИ у Лондону на црном тржишту.

Ђорђу Вишацком забрањено је учешће у раду међународних олимпијских тијела, а очекује га и казна и од националног комитета.

Он је само један у групи олимпијских званичника против којих су покренуте дисциплинске акције, због "нарушавања угледа Олимпијских игара", пренио је РТС.

Вишацки, заједно са петорицом званичника Олимпијских игара из три државе, умијешани су у скандал са нелегалном продајом улазница за ОИ у Лондону на црном тржишту, што су открили новинари "Сандеј Тајмса" на тајном задатку.

Чланак поводом нерегуларности у продаји улазница за Олимпијске игре у Лондону објављен је неколико недеља прије почетка Игара, а МОК је, после истраге, наредио националним комитетима да казне учеснике у скандалу и одлучио да им забрани даље учешће у међународним олимпијским телима.

Осим Вишацког, у скандал је умијешано неколико предсједника националних комитета, као и генерални секретари и директори маркетинга из Грчке, Литваније, Малте и Србије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *