Сирија: Терористи убили најмање 15 студената

У минобацачком нападу побуњеника на Универзитет у Дамаску убијено је најмање 15 студената, за шта сиријски државни медији оптужују терористе, а један званичник из јужне сиријске провинције Дара даје мрачну лику ситуације у том подручју. Напад на Универзитет у Дамаску услиједио је у време жестоких борби између побуњеника и трупа лојалних председнику Башару ал-Асаду у […]

четвртак, март 28, 2013 / 20:20

У минобацачком нападу побуњеника на Универзитет у Дамаску убијено је најмање 15 студената, за шта сиријски државни медији оптужују терористе, а један званичник из јужне сиријске провинције Дара даје мрачну лику ситуације у том подручју.

Напад на Универзитет у Дамаску услиједио је у време жестоких борби између побуњеника и трупа лојалних председнику Башару ал-Асаду у предграђима сиријске престонице, при чему су војни авиони гађали побуњеничке енклаве у Ирбину и другим градовима источно од Дамаска.

„Најмање 15 студената је убијено у минобацачком нападу терориста који на Архитектонски факултет”, рекао је декан Амр Мардини кога је цитирала агенција САНА.

Сиријски режим користи термин „терористи” за побуњенике који се све жешће боре против Асадовог режима.

САНА је пренела да је још шест особа рањено у минобацачком нападу чија је мета био ресторан Архитектонског факултета.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *