СИПА провјерава наводе Тутића о закопаном оружју

Агенција за истраге и заштиту БиХ провјерава наводе предсједника Савеза демобилисаних бораца Федерације БиХ Алмира Тутића – да су бивши „борци спремни за било који облик одбране БиХ“, те да су „закопали понешто оружја“.  "У складу са резултатима извршених провјера, биће предузете даље активности", речено је Срни у Сипи. Портпарол федералне Управе полиције Мерсиха Новалић […]

четвртак, август 9, 2012 / 06:24

Агенција за истраге и заштиту БиХ провјерава наводе предсједника Савеза демобилисаних бораца Федерације БиХ Алмира Тутића – да су бивши „борци спремни за било који облик одбране БиХ“, те да су „закопали понешто оружја“.

 "У складу са резултатима извршених провјера, биће предузете даље активности", речено је Срни у Сипи.

Портпарол федералне Управе полиције Мерсиха Новалић рекла је Срни да је полиција прошле седмице у Бихаћу саслушала Tутића, те да ће бити настављена законом предвиђена процедура.

Новалићева је навела ће федерална Управа полиције у сарадњи са кантоналним полицијама и уз надзор Тужилаштва БиХ, извршити провјере у вези са његовом изјавом.

Из Тужилаштва БиХ Срни су рекли да "не желе да коментаришу новинске чланке".

Тутић је раније за сарајевско "Ослобођење" рекао да су борци појединачно спремни за било који облик одбране БиХ и да су "злу не требало, понешто и закопали од оружја".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *