Сије се соја и шећерна репа

На ораницама Пољопривредног добра „Семберија“ у току је сјетва шећерне репе и соје на површинама од по 100 хектара, потврдио је Срни технички директор „Семберије“ Чедомир Стојановић. Планирана је укупна сјетва шећерне репе на 300 хектара, а соје на 250 хектара. Стојановић је подсјетио да је са руководством бијељинске "Шећеране" потписан уговор о сјетви шећерне […]

уторак, април 12, 2011 / 11:29

На ораницама Пољопривредног добра „Семберија“ у току је сјетва шећерне репе и соје на површинама од по 100 хектара, потврдио је Срни технички директор „Семберије“ Чедомир Стојановић.

Планирана је укупна сјетва шећерне репе на 300 хектара, а соје на 250 хектара.

Стојановић је подсјетио да је са руководством бијељинске "Шећеране" потписан уговор о сјетви шећерне репе на 300 хектара, а уговорена цијена је 0,78 КМ за килограм.

"Руководство `Шећеране` се обавезало да ће обезбиједити сјеме, ђубриво и хемију. За сада имамо сјеме и ђубриво и вјерујемо да ће и хемија, коју тренутно не користимо, бити обезбијеђена на вријеме", рекао је Стојановић.

Он је нагласио да је и механизација у потпуности спремна и да би, уз повољне временске прилике, сјетва шећерне репе могла бити завршена у оптималном или евентуално добром року.

Када је ријеч о сточарској производњи у ПД "Семберија", Стојановић је рекао да и ове године имају уговорену производњу са "Млијеко-продуктом" из Козарске Дубице.

"Са плаћањем и уговарањем комплетних количина млијека немамо проблема, али са цијеном имамо. Успјели смо да за само три фенинга повећамо цијену екстра класе млијека која је сада 64 фенинга по литру, иако је наш приједлог био бар 70 фенинга", рекао је Стојановић и истакао да је производња млијека на годишњем нивоу 1 400 000 литара. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *