“СХП Целекс“ најбоље предузеће у РС

БАЊА ЛУКА – Премијер Републике Српске Александар Џомбић прогласио је вечерас предузеће „СХП целекс“ из Бањалуке за најуспјешније привредно друштво у РС у 2010. години Директор овог предузећа Предраг Згоњанин рекао је да његова фирма извози више од 80 одсто производа и да је вриједност извоза на годишњем нивоу око 65 милиона КМ. Премијер Џомбић […]

четвртак, март 31, 2011 / 08:39

БАЊА ЛУКА – Премијер Републике Српске Александар Џомбић прогласио је вечерас предузеће „СХП целекс“ из Бањалуке за најуспјешније привредно друштво у РС у 2010. години

Директор овог предузећа Предраг Згоњанин рекао је да његова фирма извози више од 80 одсто производа и да је вриједност извоза на годишњем нивоу око 65 милиона КМ.

Премијер Џомбић истакао је да у Српској има веома успјешних предузећа која остварују импресивне резултате.

"Оваква предузећа су привредни покретачи Српске. Влада РС са Привредном комором и привредницима дефинисала је партнерски однос кроз економску политику за ову годину", рекао је Џомбић синоћ у Бањалуци на манифестацији "Избор најуспјешнијих у привреди РС за 2010 годину".

Он је нагласио да је Влада РС ушла у велики пројекат "Стоп пословним баријерама".

"Очекујемо врло брзо измјене и допуне закона којима ће се суштински уклонити пословне баријере. Подршка Владе РС привредницима, између осталог, огледа се и у субвенцијама за извоз и пољопривреду", рекао је Џомбић.

Он је напоменуо да ће ове године у Српској са радом почети и гарантни фонд.

Предсједник Привредне коморе РС Борко Ђурић нагласио је да и у најтежим ситуацијама и околностима постоје фирме које добро раде.

Он је подсјетио да је 2010. годину обиљежила економска криза која се, између осталог, огледала у смањењу инвестиција.

Ђурић је напоменуо да су мјере Владе РС о ублажавању ефеката економске кризе биле веома значајне.

На вечерашњој манифестацији за најуспјешније средње привредно друштвио у 2010. години у РС проглашено је предузеће "ИМСС трејд" из Бањалуке, док је најуспјешније мало привредно душтво "Планинско добро" Невесиње.

Најзначајнија инвестиција у претходној години је Рафинерија нафте Брод, док је највећи допринос у области запошљавања дала компанија "Бема" из Бањалуке.

Посебна признања додијељена су и у категоријама "највећи извозник финалног производа", "препознатљив квалитет у развоју домаћих производа", "најуспјешнија жена у привреди РС", те у области туризма и у категорији индивидуалних произвођача.

Манифестацију, која је одржана у Банском двору, организовала је Привредна комора РС.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *