Семберија: Од септембра поскупљује хљеб

Цијена векне хљеба у Семберији значајно ће порасти најдаље од септембра, јер произвођачи брашна седмично подижу цијену ове животне намирнице, рекао је Срни предсједник Одбора за пекарство Подручне привредне коморе Бијељина Његослав Загорац. „Нема објашњења за енорман раст цијене брашна, али оно је већ сада поскупјело за 50 одсто. Уколико се оваква ситуација настави, пекари […]

среда, август 8, 2012 / 12:12

Цијена векне хљеба у Семберији значајно ће порасти најдаље од септембра, јер произвођачи брашна седмично подижу цијену ове животне намирнице, рекао је Срни предсједник Одбора за пекарство Подручне привредне коморе Бијељина Његослав Загорац.

„Нема објашњења за енорман раст цијене брашна, али оно је већ сада поскупјело за 50 одсто. Уколико се оваква ситуација настави, пекари у Семберији биће принуђени да подижу цијену хљеба“, рекао је Загорац.

Он није могао да прецизира која ће бити нова цијена, наводећи да је то сада тешко, јер пекари чекају да се заустави енорман раст брашна, па да онда искалкулишу цијену.

„Знам само да ће, ако се ово настави, она бити висока као никада раније у Семберији“, упозорио је Загорац.

Тренутно цијена векне од 600 грама износи од једну до 1,3 КМ и само они код којих је она 1,3 КМ егзистирају, али на ивици рентабилности, рекао је Загорац.

Загорац је истакао да је јасно да гориво поскупљује, али је напоменуо да то не може бити разлог седмичном, драстичном поскупљењу.

"Код нас је, у односу на регион, гориво и даље најјефтиније, али цијене, нажалост, одмах код свих осталих намирница почињу дивљати", рекао је Загорац.

Он је напоменуо да пекари у овом дијелу Српске у посљедње три-четири године нису мијењали цијену хљеба, али да ће бити принуђени да ову непопуларну мјеру примијене највјероватније од септембра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *