Селтик и Ренџерс на путу за Премијер лигу

Предсједник Глазгов Ренџерса Чарлс Грин каже да је увјерен да ће његов клуб и највећи ривал Селтик врло брзо почети да се такмиче у лиги са енглеским клубовима. Први човјек „полицајаца“ каже да ће то да се догоди најдуже за пет година. Глазгов Ренџерс је због великих финансијских проблема прошле године прогласио банкрот и морао […]

понедељак, март 25, 2013 / 21:30

Предсједник Глазгов Ренџерса Чарлс Грин каже да је увјерен да ће његов клуб и највећи ривал Селтик врло брзо почети да се такмиче у лиги са енглеским клубовима. Први човјек „полицајаца“ каже да ће то да се догоди најдуже за пет година.

Глазгов Ренџерс је због великих финансијских проблема прошле године прогласио банкрот и морао је да се из Премијер лиге Шкотске пресели у најнижи ранг такмичења. Стање се у међувремену стабилизовало и Ренџерси су на путу повратка у најјачу дивизију.

Коначан циљ челника "полицајаца" је енглеска Премијер лига.

Грин је истакао да су на "Ајброксу" спреми да се упусте у ту авантуру и да такмичење крену из пете енглеске лиге.

"Не знам да ли ће се то догодити следеће недеље, пошто енглеске власти промијене мишљење, или за пет, десет година, али сам сигуран да ће Ренџерс и Селтик напустити Шкотску и играти у Енглеској", рекао је Грин.

Предсједник Ренџерса, ипак, сматра да ће то да се догоди у ближој будућности.

"Енглеским клубовима поручујем: не бојте се непознатог. У будућности ће бити више међудржавних лига и то ће промијенити лице европског фудбала. Та се врата полако отварају".

Грин је у изјави за "Мирор" изнио и своје мишљење због чега у Енглеској не желе два шкотска великана у свом друштву.

"Зашто енглески клубови и власти не желе Ренџерс и Селтик? Ако тврде да то не би донијело ништа њиховој лиги, онда лажу. Гледао сам утакмицу између Саутемптона и Вигана и на стадиону је било слободних мјеста. Нема шансе да би тако било да игра Ренџерс", просто је објаснио Грен.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *