Селимовић: СДА-овци ви сте опозиција, схватите то!

Странка демократске акције мора бити свјесна да није више власт у Федерацији БиХ и БиХ, већ опозиција, изјавио је Срни шеф Клуба посланика СДП-а БиХ у федералном Парламенту Јасенко Селимовић.  "Упућивање захтјева за отпочињањем консултација о именовању новог министра просторног уређења ФБиХ и кандидовањем Чедомира Лукића за ту функцију крајње је неозбиљно. СДА се на […]

субота, јун 30, 2012 / 18:10

Странка демократске акције мора бити свјесна да није више власт у Федерацији БиХ и БиХ, већ опозиција, изјавио је Срни шеф Клуба посланика СДП-а БиХ у федералном Парламенту Јасенко Селимовић.

 "Упућивање захтјева за отпочињањем консултација о именовању новог министра просторног уређења ФБиХ и кандидовањем Чедомира Лукића за ту функцију крајње је неозбиљно. СДА се на тај начин руга парламентарној процедури", рекао је Селимовић.

Коментаришући захтјев посланика СДА у Представничком дому Парламента ФБиХ за одржавањем ванредне сједнице упућен како они наводе, предсједавајућем Представничког дома Денису Звиздићу, Селимовић је рекао да они као клуб имају легитимно право да поднесу било какав захтјев, према којем ће се одредити предсједавајући у складу са овлаштењима која му припадају, али је проблем што је Звиздић смијењен и разријешен функције предсједавајућег Представничког дома.

Предсједавајући Представничког дома Парламента ФБиХ Денис Звиздић из СДА смијењен је на сједници овог дома одржаној 26. јуна, а на ту функцију је именован Фехим Шкаљић из Савеза за бољу будућност БиХ.

На сједници је смијењен и потпредсједавајући Представничког дома Станко Приморац из ХСП-а.

Разрјешење Звиздића и Приморца предложио је Клуб посланика ХДЗ-а, уз образложење да постоји опасност од опструкција у функционисању парламента и других институција, као и да се донесу закључци и одлуке с циљем отклањала препрека, што су посланици СДП, ХДЗ 1990 и СББ прихватили.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *