Седмочлано предсједништво код Санина, прича се Сејдић-Финцију

Лидери седам водећих политичких партија из БиХ данас ће се у Бриселу састати са генералним директором Дирекције Европске комисије за проширење Стефаном Санином, како би разговарали о провођењу одлуке Европског суда у предмету „Сејдић-Финци“. Из Делегације ЕУ и Канцеларије специјалног представника ЕУ у БиХ раније је саопштено да би овај састанка требало да обезбиједи успјешно […]

петак, март 22, 2013 / 07:04

Лидери седам водећих политичких партија из БиХ данас ће се у Бриселу састати са генералним директором Дирекције Европске комисије за проширење Стефаном Санином, како би разговарали о провођењу одлуке Европског суда у предмету „Сејдић-Финци“.

Из Делегације ЕУ и Канцеларије специјалног представника ЕУ у БиХ раније је саопштено да би овај састанка требало да обезбиједи успјешно рјешавање питања "Сејдић-Финци", кључног за процес европских интеграција БиХ.

Састанак би требало да послужи као припрема за наредни дијалог на високом нивоу о процесу приступања између ЕУ и БиХ, који ће бити одржан 11. априла у Мостару, а чија ће централна тема бити политички споразум у предмету "Сејдић-Финци" и временски оквир за његово провођење.

Из Делегације ЕУ и Канцеларије специјалног представника ЕУ у БиХ подсјећају да су у заједничком писму, које су 4. фебруара послали високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон и европски комесар за проширење Штефан Филе, истакли очекивања према којима би политички споразум о провођењу одлуке "Сејдић-Финци" требало да буде постигнут до краја марта.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *