СДС представила документ под називом Реформа јавне управне у Бањалуци

Градска организација Српске демократске странке Бањалука представила је на конференцији за новинаре први програмски документ „Реформа јавне управе у Бањалуци“. Шеф Тима СДС-а за уређење Бањалуке Бошко Чеко је рекао да је ово први у низу докумената који су припремили стручни тимови градске организације и појаснио да ће ти документи бити јавности периодично саопштавани. Он […]

среда, мај 7, 2014 / 14:56

Градска организација Српске демократске странке Бањалука представила је на конференцији за новинаре први програмски документ „Реформа јавне управе у Бањалуци“.

Шеф Тима СДС-а за уређење Бањалуке Бошко Чеко је рекао да је ово први у низу докумената који су припремили стручни тимови градске организације и појаснио да ће ти документи бити јавности периодично саопштавани.

Он је прецизирао да је Тим Српске демократске странке за Бањалуку основан прије годину дана и да је његов основни задатак да предложи одређене промјене како би Бањалука постала примјер осталим градовима на плану побољшања пословних и финансијских извјештаја.

Шеф Правног тима СДС-а за Бањалуку Стојана Копања је рекла да је Правни тим направио детаљну анализу и дошао до податка да постоји низ недосљедности законодавне регулативе у функционисању градова Републике Српске, а посебно Бањалуке.

Она сматра да је, поред осталог, неопходно донијети закон о мјесним заједницама Републике Српске, а потом закон о финансирању јединица локалне самоуправе, те измјену закона о грађевинском земљишту у Републици Српској.

Директор Политичке академије СДС-а Александар Савановић подсјетио је да је Српска демократска странка у својој „Бијелој књизи“ најавила главне стратегије које планира да проведе у октобру, након побједе на општим изборима.

Савановић сматра да градска администрација у Бањалуци , умјесто што форсира квази-пројекте, треба да усмјери енергију у правцу стварних проблема које друштво има.0 КОМЕНТАРА

 1. Na postenu politiku SDS-a treba da se ugleda vladajuca stranka.Ovo je pozitivan primjer kako obicni gradjani mogu da vide gdje,kada,koliko i u sta je novac ulozen.

 2. Oki hercoliki, nepismen si. Opismeni se .

  A, drugo, ti opet o bajinim starim gumama?

  Skupljate ih, trebaće vam za ukrajinizaciju Srpske .

  Brat po materi Timošenkove radi po njenom scenariju.
  I, opet sa istim tenkovima na kojim je stigao spremate srpski Slavjansk.

  Pa do vas je, u vašim smo rukama. Pobijte ono malo naroda što niste stigli bijedom da pobijete.
  A, onda čuvajte odstupnicu da baja i bajevići klisnu tamo gdje su pootvarali kompanije i gdje su prebacili opljačkano naše blago.

 3. Заиста ми се свиђа како СДС ради у Бањалуци. Трансформисали су се у једну урбану странку са реалном политиком. Вјерујем да ће направити бум у БЛ и да ће мрднути ствари из мјеста. Са овима нам је више прекипило!

 4. Само да не буде ко у Градишци.Отерали 18 из СНСД-а а запослили 35 подобних.Тендере расписивали у новинама у Србији(нигдје у РС-у),да све буде транспарентно и поштено(Ђинђић).

 5. Da je od pocetka SDS bio na vlasti umjesto snsd-a problemi sa kojima se suocava Republika Srpska bili bi svedeni na minimum, ali to ce sve da se promjeni u oktobru, pobjeda SDS-a za bolje sutra…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *