СДС, ПДП и ДП напустили сједницу НС РС

Посланички клубови СДС-а, ПДП-а и ДП-а у Народној скупштини Републике Српске напустили су засједање по тачкама које су на приједлог Владе накнадно уврштене у дневни ред по хитном поступку. Фото: СРНА Шеф клуба посланика СДС-а Вукота Говедарица рекао је да је "Влада омаловажила парламент", јер је јуче прије 10.00 часова у процедуру упутила шест аката […]

уторак, децембар 11, 2012 / 14:51

Посланички клубови СДС-а, ПДП-а и ДП-а у Народној скупштини Републике Српске напустили су засједање по тачкама које су на приједлог Владе накнадно уврштене у дневни ред по хитном поступку.
Фото: СРНА

Шеф клуба посланика СДС-а Вукота Говедарица рекао је да је "Влада омаловажила парламент", јер је јуче прије 10.00 часова у процедуру упутила шест аката по хитном поступку, од којих је данас са дневног реда повукла два.

"Сада се поставља питање колико заиста можемо да вјерујемо Влади која каже да су угрожени живот и здравље људи у Републици Српској ако се не усвоје ови акти, а онда два повлачи са дневног реда", рекао је Говедарица.

Народна скупштина уврстила је јутрос на дневни ред по хитном поступку Закон о измјенама и допунама Закона о водама, Закон о измјенама Закона о републичкој управи и Закон о измјени Закона о занатско-предузетничкој дјелатности и Одлука о краткорочном задуживању РС емисијом трезорских записа, које је предложила Влада.

Посланик СНСД-а Радован Вишковић рекао је да је извјештај о стању у привреди за 2011. годину повучен са дневног реда данашње сједнице Народне скупштине Српске, јер је та информација застарјела.Вишковић је новинарима у паузи сједнице парламента Српске рекао да су сви показатељи у извјештају за 2011. годину позитивни, да то зна и опозиција, те напоменуо да стање у привреди у овој години није добро.

У оквиру тачке Актуелни час, министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да Влада Српске, заједно са царином и граничном службом, покушава да обезбиједи додатна средства како би се олакшао саобраћај у Градишци.0 КОМЕНТАРА

  1. Нас интересује иѕвјештај о ИРБ! Али ѕа 2012. годину. Ту да се отворе карте. Као и извјештај о Агенцији за банкарство. И сав криминал ће да искочи на свјетло дана! А онда чекић у руке!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *