СДС о Станковићу: Има ли бољег доказа о изношењу пара из Српске?

Српска демократска странка је раније упозоравала да се велике количине новца извлаче из буџета РС и износе у иностранство, a последњи случај нелегалног изношења веће количине готовог новца у Хрватску, који је покушао да прокријумчари власник „Интеграл инжењеринга“ Слободан Станковић, само је још један доказ те тврдње, кажу у СДС. -Грађани РС су све сиромашнији, […]

уторак, март 26, 2013 / 15:06

Српска демократска странка је раније упозоравала да се велике количине новца извлаче из буџета РС и износе у иностранство, a последњи случај нелегалног изношења веће количине готовог новца у Хрватску, који је покушао да прокријумчари власник „Интеграл инжењеринга“ Слободан Станковић, само је још један доказ те тврдње, кажу у СДС.

-Грађани РС су све сиромашнији, а тајкуни и њихови политички заштитници купују предузећа и виле по иностранству, спремајући се да оставе иза себе оне које су опљачкали. Неоспорна је спрега актуелне власти РС са Слободаном Станковићем и његовим фирмама, које су без конкурса добијале послове по надуваним цјенама вриједне стотине милиона марака, као што је случај с изградњом Административног центра РС или асфалтирање путева у општини Сребреница – наводе у СДС.

У овој странци се питају како објаснити да Станковићева фирма добија 70 милиона марака аванса за изградљу тунела Чемерно, а да су уговорени рокови за његов завршетак давно пробијени и да надлежни не траже пенале због кашњења радова, него се спремају да плате додатне радове?

– Зар није било очигледно извлачење пара из буџета РС плаћање по безочно надуваним цијенама четири километра аутопута од Бања Луке до Клашница или приватизација сарајевске „Хидроградње“, а онда продаје дио имовине Влади РС по знатно већој цијени него што је цијела фирма плаћена? – кажу у СДС. 

Ова странка тражи од надлежног тужилаштва и полиције да одмах утврде о каквом новцу се ради и да покрену поступак одговорности против лица, који је на незаконит начин изнио близу милион марака из РС.

СДС позива и Државну граничну службу БиХ да покрене поступак утврђивања одговорности оних који су омогућили Станковићу да без проблема пређе границу БиХ у Хрватску и тако нелегално изнесе око пола милиона евра из РС.

Ово је још једна потврда да треба што прије донијети закон о испитивању поријекла имовине како би се стало у крај даљој пљачки РС, стоји на крају саопшења.

 0 КОМЕНТАРА

 1. А шта онда значи Стевандићева изјава да сачекамо шта ће рећи надлежни органи? Или он одрађује дуг иѕ кампање у Бањалуци па не смије на Станковића?

 2. Има ли бољег доказа о изношењу пара из Српске?
  Pa ima ih vise, pocnimo sa N.Spiricem ( odprilike toliko koliko je Stankovicu oduzeto kosta Spirketov stan u Becu)…

 3. Špirke ima platu 7000KM mjesecno x 12 mjeseci =84000 x 8 godina =672.000 km da se ne makne iz kancelarije…….samo lud nebi kupio stan u Beču…..posle ga izdaš i pola rete kredita ti otplaćuje onaj ko zivi u njemu……

 4. Da milorad dodik voli da ukida instrumente zakonitog, i jedinog legalnog, platnog prometa, opet se pokazalo.

  Da napomenem, ne tako daleke 1999 godine ukinuo je platni promet sa Srbijom, iako je i dinar mogao da bude zadžan kao sredstvo plaćanja pored km,jer je kuna u opštinama kojima dominira šahovnica legalna i u to sam se lično uvjerio.
  Danas imamo na sceni da je dodikov tajkun, perilica para i sušilica fiskalnog sistema RS, oličen u imenu Slobodana Stankovića, pokušao da iz RS iznese protivzakonito milion km ili 6250 penzija od 160 km ili 3215 prosječnih penzija u RS,mimo legalnih transfernih bankarskih računa koji i služe i otvaraju se za novčanu razmjenu ili transakciju i niko da mrdne repom, mislim na organe gonjenja, tužilaštvo i mup. Dal je ovo moguće ili ja sanjam, dal je ovo to zadnje doba koje je po nas došlo, da djeca rađaju djecu i da neko iznosi šta hoće i koliko hoće, a neko rovi po kontejneru nebi li ostao koji dan duže u životu.
  I šlag na tortu, on tzv predsjednik kaže,, on može da sa svojim parama(ustvari to su njihove zajedničke pare) radi šta hoće, pa i da ih zapali. Odkud ti to moj predsjedniče, pa valjda je uništavanje novca krivično djelo, valjda bi to makar trebao znati, a da si bio spreman da ih zapališ samo da vas policija ne razotkrije, to nam je jasno, jer ih isuviše imaš da ti milion ama baš ništa ne znači. AFERIM.

 5. Предсједник снсд-а је неописиво ђубре, сваки појединац, приватник или јавна личност која је у неком периоду склапала уговоре о извршењу јавних послова за ентитет или државу и од отга створио себи или својој фирми профит, подложан је микроскопској провјери, које би чиниле његову каснију реферецу за тендере, или смјеста је требало раскинути све постојеће уговоре са тим тајкуном.

  Ово је само знак да предсједник снсд-а руководи оваквим пљачкама народа!
  Зато ако кад и нама дође неки Вучић па ту багру смјести иза решетака, бар тих мјесец дана ће народ одахнути као што је било недавно у Србији!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *