СДС и СНСД: Kоординационо тијело и редовни састанци јачају платформу

Делегације СНСД-а и СДС-а договорили су данас, у Бањој Луци, да наставе јачање Платформе о сарадњи и заједничком дјеловању на нивоу БиХ. Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да је тиме показано да су ове двије партије спремне да страначке и друге интересе оставе по страни. Представници СНСД-а и СДС-а формираће и координационо тијело које […]

четвртак, март 28, 2013 / 18:58

Делегације СНСД-а и СДС-а договорили су данас, у Бањој Луци, да наставе јачање Платформе о сарадњи и заједничком дјеловању на нивоу БиХ.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да је тиме показано да су ове двије партије спремне да страначке и друге интересе оставе по страни.

Представници СНСД-а и СДС-а формираће и координационо тијело које ће чинити министри и представници ове двије странке у институцијама БиХ.

– Јавне презентације морају бити усаглашене – истакао је Додик и нагласио да платформа треба да буде дугорочна и да постане традиција.

Tромјесечни састанци

Додик је најавио да ће се овакви састанци одржавати свака три мјесеца и да не смије да буде оних који ће дјеловати изван оног што је договорено у платформи.

– На састанку су разјашњене одређене несугласице које су у протеклим данима биле активне између ове двије странке. Договорено је како ће се даље дјеловати на нивоу БиХ, како се не би дешавале ствари које су раније угрожавале платформу. Овим смо показали да су интереси из РС виши од других – рекао је Младен Босић.

Делегације СНСД-а и СДС-а разматрале су и актуелна питања на нивоу БиХ, као што је улога и дјеловање Уставног суда БиХ, Закон о матичном броју, спровођење пописа становништва, као и расподјелу војне и државне имовине.

Додик је најавио да ће идућих дана бити формирано стручно тијело које ће радити на закону о Уставном суду БиХ који ће бити упућен у парламентарну процедуру. На састанку је било ријечи и о Закону о царинским тарифама на нивоу БиХ о којем је раније било доста препирки између СНСД-а и СДС-а, а Додик је казао да су представници странака разјаснили ову ситуацију.

Казао је да за попис становнишва мора бити маркирана међуентитетска линија, јер без ње попис неби био валидан.

У делегацији СНСД-а били су Жељка Цвијановић, Игор Радојичић, Небојша Радмановић, Никола Шпирић и Милорад Живковић, док су делегацију СДС-а чинили Предраг Ковач, Огњен Тадић, Мићо Мићић, Дарко Бабаљ и Мирко Шаровић.

Додик и Босић договорили су 15. марта одржавање заједничког састанка на којем ће бити разговарано о јачања платформе и сарадњи на нивоу БиХ, те односима двије странке.

Лидер СНСД-а тада је нагласио да је примарни циљ СНСД-а статус и презентација Српске на нивоу БиХ.

Босић је рекао да је изражена жеља за заједничким наступом из Републике Српске у Сарајеву и да ће се на заједничком састанку видјети шта до сада није функционисало, те пронаћи начини да буду спријечене несугласице.0 КОМЕНТАРА

  1. Jadno da jadnije ne može da bude. Samo da se zna, u parlamentu bih ne sjede samo prestavnici sds i snsd iz RS, već je tu i poslanik PDP i DNS. Tako ispada da ovo nije zajednički, jedinstveni nastup iz RS u Sarajevu, već je ovo jedinstveni stranački nastup sds i snsd u Sarajevu. Toliko o varanju i lažima, da se zna da je i prije ove nazovi platforme, koja je dobra, bilo u parlamentu bh predstavnika iz RS i bolje su branili interes RS u Sarajevu. Ovo je izmišljanje tople vode. Nije jedinstven stav jer ne vidim i ostale partije na sastanku o JEDINSTVENOM NASTUPU IZ RS.

  2. Jadno da jadnije ne može da bude. Samo da se zna, u parlamentu bih ne sjede samo prestavnici sds i snsd iz RS, već je tu i poslanik PDP i DNS. Tako ispada da ovo nije zajednički, jedinstveni nastup iz RS u Sarajevu, već je ovo jedinstveni stranački nastup sds i snsd u Sarajevu. Toliko o varanju i lažima, da se zna da je i prije ove nazovi platforme, koja je dobra, bilo u parlamentu bh predstavnika iz RS i bolje su branili interes RS u Sarajevu. Ovo je izmišljanje tople vode. Nije jedinstven stav jer ne vidim i ostale partije na sastanku o JEDINSTVENOM NASTUPU IZ RS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *