СДС Брчко: Недовољно улагање у мјесне заједнице са већинским српским становништвом

Кандидате са листе са којима СДС излази на локалне изборе 7. октобра 2012. године представио је Миленко Симикић, дугогодишњи члан СДС-а, угледни брчански адвокат и кандидат за посланика у Скупштини Брчко дистрикта БиХ. Ратко Стјепановић, један од кандидата са СДС-ове листе за посланика у брчанском парламенту, којег није било потребно посебно представљати јер се у […]

недеља, септембар 16, 2012 / 14:09

Кандидате са листе са којима СДС излази на локалне изборе 7. октобра 2012. године представио је Миленко Симикић, дугогодишњи члан СДС-а, угледни брчански адвокат и кандидат за посланика у Скупштини Брчко дистрикта БиХ.

Ратко Стјепановић, један од кандидата са СДС-ове листе за посланика у брчанском парламенту, којег није било потребно посебно представљати јер се у протеклом периоду нарочито истакао у борби за очување српских националних интереса у законодавној власти Дистрикта, говорио је присутнима о томе зашто је важно да сваки пунољетни становник ове мјесне заједнице изађе на изборе и гласа српски.

Миодраг Буквић, познати брчански привредник и добротвор нагласио је да је СДС увијек био међу народом, те се и овај пут труде да дођу у сваку мјесну заједницу, послушају глас народа, одговоре на бројна питања и посавјетују неодлучне зашто је важно да 7. октобра кандидати СДС-а добију већину гласова.

Момчило Пољић, доктор економских наука и професор на Економском факултету у Брчком, те један од кандидата за посланика у Скупштини Дистрикта, истакао је да су од формирања Дистрикта до данас милијарде марака прошле кроз јавни буџет, који пуне и становници Трњака, а да се улагања у инфраструктуру, привреду и свеопшти развој овог подручја и даље недовољно осјети у српским мјесним заједницама. Пољић је истакао да се то може промијенити само заједничким радом грађана и српских представника у парламенту, што су Трњачани поздравили великим аплаузом.

Носилац СДС-ове листе доктор Милан Пурић, осим промјена које је потребно унијети у здравствени и образовни сектор, говорио је и о томе да се мора промијенити пољопривредна политика – да се више, праведније и равноправније улаже у подстицаје за пољопривредну производњу, системе наводњавања и против-градну заштиту, да би се минимализовале штете од елементарних непогода.

Осим поменутих, СДС-ови кандидати говорили су и о осталим циљевима ове странке, које могу реализовати само уз подршку свог народа, а судећи према реакцијама, подршку мјештана Трњака већ имају.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *