СДП: Будимир је монета за поткусуривање СДА

СДП је оцијенио да је предсједник Федерације БиХ Живко Будимир „директни експонент и монета за поткусуривање СДА“, јер је одбио да, на захтјев премијера Нермина Никшића, разријеши осам министара у федералној Влади, чиме је грубо прекршио и Устав. У саопштењу СДП-а поставља се питање да ли, осим личног и страначког, постоји и неки други разлог […]

петак, децембар 21, 2012 / 15:28

СДП је оцијенио да је предсједник Федерације БиХ Живко Будимир „директни експонент и монета за поткусуривање СДА“, јер је одбио да, на захтјев премијера Нермина Никшића, разријеши осам министара у федералној Влади, чиме је грубо прекршио и Устав.

У саопштењу СДП-а поставља се питање да ли, осим личног и страначког, постоји и неки други разлог због којег Будимир више мјесеци злоупотребљава своје позиције, чиме директно угрожава нормално функционисање и пријеко потребне реформе у ФБиХ.

У саопштењу се додаје да Будимир заборавља да није директно изабран вољом грађана ФБиХ, већ вољом парламентарне већине која више не постоји, "као што не постоји ни било која друга парламентарна већина која њега подржава".

СДП позива јавност и међународне званичнике да зауставе Будимирове "експерименте".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *