СББ покренуо иницијативу за смјену Осмића и Лагумџије

Клуб посланика Савеза за бољу будућност /СББ/ БиХ покренуо је данас у Парламентарној скупштини БиХ иницијативу за смјену министра одбране БиХ Зекеријаха Осмић и министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије, кадрове СДП-а БиХ. У образложењу иницијативе за смјену Осмића наводи се да је 12. маја у Касарни „Козара“ у Бањалуци одржана церемонија у поводу обиљежавања […]

среда, мај 14, 2014 / 14:43

Клуб посланика Савеза за бољу будућност /СББ/ БиХ покренуо је данас у Парламентарној скупштини БиХ иницијативу за смјену министра одбране БиХ Зекеријаха Осмић и министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије, кадрове СДП-а БиХ.

У образложењу иницијативе за смјену Осмића наводи се да је 12. маја у Касарни „Козара“ у Бањалуци одржана церемонија у поводу обиљежавања дана 3. пјешадијског /Република Српска/ пука БиХ и Дана војске Републике Српске.

„Министар одбране БиХ није адекватно и одговорно реаговао на то што је предсједник Републике Српске злоупотријебио ту церемонију када је у свом обраћању Оружане снаге БиХ представио као ентитетску војску, као ни на интонирање химне Републике Српске на прослави од државног значаја“, наводи се у иницијативи.

У иницијативи се додаје да је министар одбране БиХ тиме учествовао у „антиуставном рушењу Оружаних снага БиХ од предсједника Републике Српске и других представника тог ентитета, као и у кршењу протокола који је раније утврдило министарство на чијем је челу“.

Посланик СББ-а БиХ Мирсад Ђугум је у име страначког клуба поднио иницијативу и за смјену министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије.

У образложењу иницијативе наводи се да је од нереда у Федерацији БиХ, 7. фебруара, те даље на пленумима грађана у том ентитету исказано масовно незадовољство радом власти, током чега је тражена смјена Лагумџије са дужности министра иностраних послова БиХ.0 КОМЕНТАРА

 1. Himna RS (koliko god da je imbecilna) je ustavom odredjena i smije da se pušta na svakom mjestu u RS, a posebno na dan vojske RS.
  Počela trka za najbošnjaka izgleda…

 2. @vojo85
  „Himna RS (koliko god da je imbecilna)…“
  Одакле ти ископа овакву мудрост мајке ти? Или хоћеш да будеш „паметан“ у свакој ситуацији?

 3. Штите Лагумџију његови вјерни поданици из Додиковог СНСД-а, плач Драге Калабића и његове сузе за Лагумџијом су растопиле сва есенесдеовска слабашна срца.
  Химна је више од имбецилне, она је најимбецилнија, уосталом нико је и не зна у РС па самим тим потврђује тезу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *