Саво Штрбац: Џакули није било мјесто у Книну

Директор Документационо- информационог центра „Веритас“ Саво Штрбац изјавио је да одлазак предсједника Српског демократског форума Вељка Џакуле y Книн на обиљежавање хрватске акције „Олуја“ представља велики ударац Србима. "Ако хрватски предсједник вече прије тог дана најави да долазак првог Србина након 17 година на обиљежавање ‘Олује’ значи да и Срби признају да је то била […]

уторак, август 7, 2012 / 14:32

Директор Документационо- информационог центра „Веритас“ Саво Штрбац изјавио је да одлазак предсједника Српског демократског форума Вељка Џакуле y Книн на обиљежавање хрватске акције „Олуја“ представља велики ударац Србима.

"Ако хрватски предсједник вече прије тог дана најави да долазак првог Србина након 17 година на обиљежавање ‘Олује’ значи да и Срби признају да је то била праведна акција, онда Џакула није требало тамо да иде", рекао је Штрбац новинарима у Јањилама код Босанског Петровца, гдје је данас служен парастос за Србе погинуле у избјегличкој колони, коју је бомбардовала хрватска авијација у току операције "Олуја" 1995. године, док се повлачила из Републике Српске Крајине.

Штрбац је изразио увјерење да ће ово бити задња година када Хрватска држава прославља "Олују", јер ће Хашки трибунал потврдити пресуду о удруженом злочиначком подухвату хрватским генералима.

И Никола Лалић из Коренице сматра да Џакула није требало да иде у Книн. "Има толико мјеста српског страдања, која би требало посјетити и поклонити им се, а не ићи у Книн на обиљежавање ‘Олује`", рекао је Лалић Срни.

Данашњи парастос су служили свештеници Епархије бихаћко – петровачке, након чега су прислужене свијеће и положени вијенаци код Спомен – крста у Јањилама, који је прошле године откривен у знак сјећања на Србе који су страдали у егзодусу из Републике Српске Крајине на Петровачкој цести.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *