Сарајево: Блок vs Платформаши

САРАЈЕВО – Потпредсједник Савеза независних социјалдемократа Игор Радојичић изјавио је да договора о формирању власти на нивоу БиХ неће бити ако „платформаши“ буду инсистирали на разбијању блока СНСД, СДС и два ХДЗ-а. "Ми не оспоравамо платформаше, али уколико друга страна буде инсистирала на разбијању овог блока, онда ту договора нема. Онда је то само подвала […]

понедељак, април 11, 2011 / 10:04

САРАЈЕВО – Потпредсједник Савеза независних социјалдемократа Игор Радојичић изјавио је да договора о формирању власти на нивоу БиХ неће бити ако „платформаши“ буду инсистирали на разбијању блока СНСД, СДС и два ХДЗ-а.

"Ми не оспоравамо платформаше, али уколико друга страна буде инсистирала на разбијању овог блока, онда ту договора нема. Онда је то само подвала и превара", рекао је Радојичић за "Дневни аваз".

Радојичић је истакао да је СНСД спреман за наставак преговора о формирању парламентарне већине на нивоу БиХ са свим странкама заступљеним у Парламентарној скупштини БиХ, па тако и са СДП-ом БиХ, али да постоји видљив проблем скупштинске већине из Федерације БиХ, која би била репрезентативна.

"Дом народа Парламента ФБиХ још није изабран, а без тога је илузорно разговарати о скупштинској већини у БиХ док не видимо како ће то из ФБиХ бити израчунато и делегирано" – рекао је Радојичић.

Потпредсједник СНСД-а је нагласио да је из Републике Српске ствар јасна – практично су све партије у једном блоку.

Радојичић је додао да би био изненађен ако би прије љета био конституисан Савјет министара БиХ Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *